Blytungt hjemmetap mot Molde

Rosenborg ledet fortjent med tre minutter igjen på klokka, men så snudde Molde kampen på sine to første målsjanser etter pause.

Det var klart for årets støste rivaloppgjør på Lerkendal da Molde kom på besøk i strålende mai-vær. Men det skulle skygge for etter kun ni minutter at RBK mistet ballen på egen halvdel og ble hardt straffet av Etzaz Hussein som sendte Molde i føringen.

Rosenborg spilte seg opp utover i omgangen, og skapte spesielt mye på høyresiden med trioden Hoff, Holse og Reitan som fant hverandre gjennom godt spill.

Toppscorer Zachariassen ville melde seg på og skulle igjen komme på måltavla like før pause. Det var Erlend Dahl Reitan som slo inn fra høyre, og Zachariassen headet i en bue over keeper. Stillingen til pause var 1-1.

I andre omgang tok Rosenborg fullstendig over på Lerkendal. RBK kjørte tidvis over Molde som måtte takke en meget god Andreas Linde i Molde-målet for at det ikke raknet. Andersson, Molins og Holse hadde alle skudd fra god posisjon, men ble stoppet av Molde-keeperen. Men til slutt fant Carlo Holse veien til mål. På en dødballsituasjon fikk ikke Molde klarert og banket ballen i mål via en Molde-spiller - en svært fortjent ledelse til Rosenborg.

Men Molde skulle slå tilbake. Rosenborg klarte ikke å låse av kampen og ble presset bakover av et Molde-lag som ikke hadde noe å tape på å sende frem mange spillere. Det endte med at Eirik Hestad utlignet etter 87 minutter og Martin Bjørnbak dunket en løs ball i mål etter et hjørnespark tre minutter senere. Dermed måtte Rosenborg innse at det ble et veldig surt hjemmetap 2-3 mot rivalene fra Molde.

Rosenborg - Molde (1-1) 2-3