Bortedrakt 2023 – primus inter pares

Rosenborg sin bortedrakt for 2023 ble en stor overraskelse for de fleste, men også et gledelig gjensyn med klubbens nære historie.

Annonse:

Rosenborg har lenge spilt i sort bortedrakt. Slik blir det ikke i 2023. Bortedrakten bærer nemlig en grønn hovedfarge. De som har fulgt Rosenborg over tid gir et anerkjennende nikk når de ser fargen. Den er nemlig hentet fra Adidas sine overtrekksjakker på 90-tallet og tidlig 2000-tallet. Det er svært mange bilder av strålende spillere som Roar Strand, og ikke minst trenere som Bjørn Hansen og Nils Arne Eggen i denne ikoniske overtrekksjakken. Svært gode bilder fra de forrige glansdagene i klubben.  

Historie og fremtid sammen 

Den grønne fargen preger ikke bortedrakten alene. Den sorte fargen er fortsatt med, og pryder de sterke skuldre som kreves for å bære denne drakten. Nå er det nye spillere som Sverre Nypan og Emilie Joramo som skal representere Rosenborg inn i fremtiden, sammen med Roar Strand. Fra trenerbenken forvalter han kontinuiteten mens han tenker nye tanker sammen med nye gode kollegaer. Det er en ny tid, der mye av det beste fra det gamle fortsatt er med oss, og forsterker det nye. Årets bortedrakt, eller andredrakt, er ingen kopi av den ikoniske Adidas-jakken. Den er heller et eksempel på hvordan vi tar noe av det beste fra fortiden og gjenskaper det i vår tid. Kall det gjerne en remake eller en remix. Se det gjerne som et eksempel på dagens Rosenborg, hvor vi gjenskaper oss selv og våre prestasjoner i en ny tid med nye krefter. 

bortedrakt.jpg

Primus inter pares 

Bortedrakten fremstår i oppdatert og stilrent 2023-design, men med klare henvisninger til historien så vel som fremtiden. Det beste eksempelet er i nakken. Der er drakten preget av teksten «Primus inter pares» som er god latin for «fremst blant likemenn». Det er en beskrivelse som brukes om den som er anerkjent som leder eller talerør for en gruppe. Vi ser ordtaket som en beskrivelse av Eggen, Hansen og alle som fikk æren av å berike vår historie. Men det er også en beskrivelse av dem som skal skrive den nye historien. Både på benken, tribunen og på banen. Både på Lerkendal og på Koteng Arena. Vi er primus inter pares. Vi er ledere blant de som er like som oss. Vi er Rosenborg. 

Nå skal vi skrive ny historie og den grønne fargen står sterkt sammen med både sort og hvitt.  

Premium og replika tilgjengelig i RBK Shop 

Sjekk ut vår splitter nye nettbutikk der bortedrakten er tilgjengelig i to versjoner.

Premium spillerdrakt med eksklusiv Rosenborg-logo i silikon og «primus inter pares» i nakken. Dette er nøyaktig samme type drakt som spillerne benytter i kamp.

I tillegg har vi en replika-drakt som er svært lik premium-drakten, men til en gunstigere pris. Spesielt juniorstørrelsene er prissatt fordelaktig. Begge draktene kan bestilles med valgfritt navn og nummer trykket på ryggen.

Annonse fra Eliteserien: