Bortepoeng etter sen opphenting

Strømsgodset ledet med to mål da det gjensto fem minutter, men så slo Rosenborg tilbake.

Åge Hareides comebackamp som Rosenborg-trener skulle by på dramatikk og seks scoringer i Drammen. André Hansen, Per Ciljan Skjelbred, Anders Konradsen og Samuel Adegbenro var alle tilbake etter avbrekk og gikk rett inn i Hareides første startellever.

Intens åpning

Begge lag gikk til med et høyt forsvarspress, og var svært angrepsvillige. Godset spilte ballen fra seg to ganger uten at RBK klarte å straffe dem. Det gjorde imidlertid Godset da hjemmelaget brøt en pasning på midtstreken og spilte fri en umarkert Lars-Jørgen Salvesen som sendte Strømsgodset i føringen.

Og bare to minutter senere skulle det bli enda verre for Rosenborg. Ballen ble lagt inn fra venstre, det ble en duell tøff duell mellom Salvesen og Hedenstad. Ballen gikk via RBK-backen og forbi André Hansen til 2-0.

Men Rosenborg skulle svare umiddelbart. Denne gangen var det Strømsgodset som rotet. Viljar Myhra fikk en dårlig pasning, noe som gjorde at han mistet ballen til Torgeir Børven. RBK-spissen takket og bukket, og trillet inn reduseringen. 2-1 sto seg til pause.

Strømsgodset skulle styre mer i andre omgang og skulle få nok en scoring etter 59 minutter. RBK klarte ikke å klarere på et hjørnespark og ballen endte opp hos Johan Hove som trillet inn 3-1.

Skjelbred tok ansvar

Det så litt håpløst ut de neste 20 minuttene. Rosenborg slet med å finne angrepsrytmen, og hjemmelaget hadde god kontroll. Men det ble tatt flere grep fra benken. RBK justert midtbanen og tok over dominansen. Godset ble presset tilbake og ga fra seg en feilpasning etter 85 minutter. Per Ciljan Skjelbred tok over ballen og satte fart inn i 16-meteren før han plasserte den ned i hjørnet.

3-2 og nå hentet Rosenborg ny energi. Bare et par minutter senere kom utligningen. Carlo Holse la inn fra kanten av 16-meteren mot Dino Islamovic som stusset inn 3-3!

Dessverre ble overtiden oppstykket av en del frispark og småskader og Rosenborg fikk aldri gjenskapt det tunge presset mot Strømsgodset. Poeng ble det uansett med hjem til Trondheim, med 3-3 i Drammen.

Strømsgodset - Rosenborg (2-1) 3-3