Bortesmell etter Kastrati-hattrick før pause

Rosenborg ble straffet for egne feil og lå under hele 0-3 etter halvspilt kamp. Helland reduserte fra krittmerket, men opphentingen kom aldri og RBK gikk på årets første tap.

Rosenborg startet best i Kristiansund og styrte det meste utpå kunstgresset det første kvarteret, men uten at det ble sluttprodukt i form av større målsjanser.

Hardt straffet

Etter RBK-dominans forsøkte Kristiansund seg på et høyrere press etter 20 minutter og fikk igjen med renter. Presset førte til en pasningsfeil i RBK-forsvaret og Flamur Kastrati snappet opp ballen og satte den i lengste.

Nå fikk Kristiansund mer energi i spillet, mens Rosenborg vaklet. Etter 37 minutter skjedde det samme igjen. Rosenborg mistet ballen utenfor egen 16-meter og Olaus Jair Skarsem slo inn til Kastrati som satte inn sitt andre.

Carlo Holse skaffet straffespark, men Rosenborg klarte aldri å hente inn KBKs ledelse.

Og Kastrati skulle gi trenerne og spillerne mer å tenke på inn mot pausepraten. KBK-spissen fullførte nemlig hattricket sitt like før hvilen og sørget for at RBK lå under 0-3 etter halvspilt kamp.

Horneland gjorde en rekke bytter i pausen, og så ut til å få betalt. Innbytter Carlo Holse skaffet Rosenborg straffespark ti minutter ut i omgangen, og Pål-André Helland satte inn det som mange trodde skulle være starten på opphentingen.

Men til tross for at Rosenborg skapte flere store sjanser og både Helland og Valsvik satte ballen metallet, skulle det ikke bli flere scoringer. Kristiansund påførte RBK årets første tap.

Kristiansund - Rosenborg (3-0) 3-1