NTB_w8J4Y5_rZlw

Bortesmell i Bergen

Rosenborg fikk problemer mot et aggressivt Brann-lag og måtte reise hjem med tremålstap fra Bergen.

Bergen bød på solskinn og en fantastisk ramme mellom de sju fjell da klassikeren Brann - Rosenborg sto for tur. Men det 107.oppgjøret skulle ikke starte slik RBK hadde håpet på.

Brann var svært aggressive og Rosenborg ble nærmest litt paralysert det første kvarteret. Rosenborg forsøkte å spille seg ut med trekantspillet som tidvis har vært så bra så langt i sesongen, men allerede etter tre minutter kom det et ballmist som skulle ende med scoring i mot. RBK mistet ballen utenfor 16-meteren og Ole Didrik Blomberg headet det påfølgende innlegget i mål.

Rosenborg lot seg stresse av presset og ytterligere to ganger utnyttet Brann nye feil hos RBK og kom seg helt alene gjennom. Den første gangen satte Heggebø ballen utenfor stanga, og den andre gangen var det Blomberg som fikk muligheten, men en uredd og våken Tangvik kastet seg frem og fikk blokkert!

Håp før pause

På overtid i første omgang fikk RBK endelig vist noe av eget spill, og da ble det plutselig veldig farlig. Ole Selnæs var sentral begge gangene. Først fant han Ole Sæter langs bakken, men det kjappe skuddet fra 14 meter gikk en meter utenfor. Tre minutter ut i tillagt tid slo han nok en krempasning, denne gang i bakrom til Reitan som la inn til Frederiksen som fra kloss hold dessverre satte ballen over mål. 1-0 og fortsatt alle muligheter før andre omgang.

Men RBKs håp skulle fort få en ny smell. For som i første omgang tok det kun tre minutter før Brann fant veien til mål. Ballen ble slått inn fra venstre og Heggebø var overlegen i luftrommet da han headet inn 2-0.

Like etter fikk Brann en mulighet til å trolig avgjøre det hele da dommeren pekte på krittmerket. Men straffesparket ble sendt langt opp på tribunen og det var fortsatt spenning!

Rosenborg klarte imidlertid aldri å komme seg inn i kampen igjen, og med et kvarter igjen satte Castro inn 3-0 for Brann. Dermed ble det et tremålstap i Bergen.

Brann - Rosenborg (1-0) 3-0