Bortetap etter bekmørk førsteomgang

Rosenborg havnet i skikkelig trøbbel før pause, og til tross for et skikkelig forsøk etter hvilen klarte RBK aldri å hente seg inn.

Etter storkampen og seieren mot Molde klarte ikke Rosenborg å skape den samme gnisten fra start mot Sandefjord. Første omgang skulle bli fryktelig fra start til slutt sett med RBK-øyne og da dommeren blåste til pause sto det hele 3-0 til Sandefjord!

Bakpå etter fem minutter

Hjemmelagets første scoring kom da det åpnet seg store rom i RBKs 16-meter og Vetle Egeli fikk dunket inn 1-0 etter bare fem minutter! Og den frustrerende utviklingen fortsatte i en omgang hvor RBK knapt fikk til noe med ballen selv, samtidig som de ikke flyttet seg godt nok defensivt til å dekke de farlige rommene. Dette utnyttet Sandefjord rått og la på til 2-0 da Nilsson fikk skyte fra 17 meter. Skuddet ble stoppet, men ballen falt ned til Dunsby som doblet alene mot Tangvik.

Og det skulle bli enda verre like før pause. Igjen var RBK i trøbbel sentralt rundt 16-meterstreken, og denne gang endte det i straffespark. Tangvik fikk en hanske på straffesparket fra Ruud Tveter, men det var ikke nok til å hindre ballen i fra å gå i mål. 3-0 til Sandefjord til pause!

Endret karakter etter pause

Det gikk nok ei kule varmt i garderoben, for fra start i andre omgang var det som å se et helt annet RBK-lag. Rosenborg angrep massivt og før det var gått fem minutter lå ballen i nettet bak Sandefjord-keeper Hugo Keto. Det var formspiller Leo Cornic som banket ballen inn fra høyre og Rasmus Wiedesheim-Paul stupheadet inn reduseringen fra kloss hold.

Og det massive trykket fra Rosenborg skulle vedvare. Sandefjord hadde mer enn nok med å banke ballen unna og RBK produserte sjanse etter sjanse. Håpet om poeng ble for alvor tent da Håkon Røsten var på riktig sted og satte inn nedfallsfrukten etter et hjørnespark med knappe 20 minutter igjen av kampen.

Hele sju store målsjanser skulle det bli til RBK etter pause, men skuddene fra blant andre Nypan og Wiedeheim-Paul gikk på feil side av stanga. Straffe-drama skulle det også bli, da en Sandefjord-spiller åpenbart stoppet ballen med handa og hindret å bli passert, men dommeren mente det var lovlig.

Dermed ble det kun med de to reduseringene for Rosenborg, som tapte 3-2.

Sandefjord - Rosenborg (3-0) 3-2