Botheim herjet i storseier

Horneland roterte på laget mot Tromsø og fikk levert et målshow på Lerkendal.

Rosenborg kjørte på i angrep fra start og etter ni minutter kom den første store sjansen. Emil Konradsen Ceide la et godt innlegg inn til Erik Botheim som satte ballen rett på keeper fra sju meter!

Men to minutter senere skulle RBKs juniorduo lykkes. På akkurat samme vis la Ceide inn fra venstre og Botheim var sikker fra kloss hold. 1-0 etter 11 minutter!

Rosenborg kjørte på og ni minutter senere smalt det igjen. Igjen var Ceide involvert da han skaffet et frispark utenfor 16-meteren. Helland slo ballen på bakre hvor Djordje Denic headet ned i feltet. Der var Gustav Valsvik på plass og satte ballen i nettet!

Tromsø var ikke ufarlige og hadde to skudd upresset fra kloss hold, men begge ble stoppet av André Hansen. Etter 39 minutter fikk Tromsø straffespark. Hansen reddet først forsøket fra Robert Taylor, men det var lite han kunne gjøre da returen gikk rett til straffetakeren som headet inn utligningen.

Men Tromsø klarte ikke å bruke scoringen til å få momentum. Det var derimot Rosenborg som slo tilbake bare fire minutter senere. Anders Trondsen fikk ballen på venstre og dunket ballen på direkte inn til Botheim som iskaldt satte inn 3-1!

Men Erik Botheim var ikke ferdig for kvelden. Igjen var det Ceide som satte kameraten da han driblet seg rundt på venstresiden og la inn til Botheim som nok en gang var sikker fra kloss hold!

Morten Gamst Pedersen skapte litt spenning med et knallhardt frispark i krysset fra drøyt 25 meter, men da Gjermund Åsen ekpederte et Denic-innlegg opp i nettaket etter 79 minutter var det ingen tvil! Rosenborg vant 5-2!

Rosenborg - Tromsø (3-1) 5-2