Brann for sterke i Bergen

Rosenborg brukte igjen lang tid for å få fart i angrepsspillet, men da ledet allerede Brann 2–0. Til tross for straffescoring og flere store målsjanser i andre omgang, ble alle poengene værende i Bergen.

Det var klart for det 106. oppgjøret mellom Rosenborg og Brann. Klassikeren gikk av stabelen i bergensregn på et nesten fullsatt Brann Stadion. I startoppstillingen var Holse og Skarsem tilbake og 16-åringen Sverre Nypan var på plass på topp.

Tidlig scoring fra Brann

Brann kom best ut av startblokkene og tok ledelsen allerede etter elleve minutter da ballen falt ned til Bård Finne som dunket til på halv volley fra 11 meter, presist i mål ved lengste stolpe.

RBK spilte seg etterhvert inn i oppgjøret og fikk sin fortjente, store sjanse etter halvtimen da Carlo Holse slo presist inn fra venstre og Sverre Nypan fikk muligheten på hodet fra sju meter, men dessverre gikk headingen over mål.

Andre omgang skulle starte som den første, med scoring til bergenserne. Det var Blomberg som avsluttet en Brann-kontring med å sette ballen via André Hansen og i mål.

Våknet av desperasjonen

På 2-0 var RBK desperate og plutselig kom de store sjansene. RBK dominerte den neste halvtimen på 2-0 og produserte på løpende bånd. Spenningen var tilbake i oppgjøret da RBK fikk straffespark og Markus Henriksen dunket inn 2-1.

Brann reddet på streken to ganger på en dobbelsjanse fra Tagseth, og Markus Henriksen klinket ballen i stanga fra kloss hold! Mot slutten sendte Rosenborg alt fremover i et desperat forsøk på utligning, og var svært nære å lykkes da Ingason avsluttet fra kloss hold, men traff hælen til en Brann-spiller like foran mål. Da kontret Brann raskt og Finne avgjorde til 3–1 med sin andre scoring for kvelden. 3–1 ble også sluttresultatet.