Brann for sterke i Marbella

Rosenborg viste tidvis forbedringer, men sølvvinnerne fra Eliteserien i 2023 ble til slutt hakket for sterke.

Rosenborg skulle få en god referanse halvannen måned før seriestart da fjorårets sølvvinner Brann sto på motsatt halvdel i den første kampen i Marbella.

Brann har blitt kjent for sitt høye og intensive press under Eirik Horneland, og skulle skape litt trøbbel for RBK i åpningen. Etter sju minutter kom kampens første store sjanse da Rosenborg kom i trøbbel på egen halvdel og mistet ballen. Branns raske kontring var farlig, men skuddet gikk like utenfor.

Alfred Johansson og RBK fikk justert seg inn og fikk etter hvert god kontroll på bergenserne. Brann var likevel det styrende laget og Rosenborg måtte i stor grad belage seg på kontringer, som ofte ble stoppet av Brann-forsvarerne før de ble farlige.

Like før pause fikk Brann en gylden mulighet til å ta ledelsen. Tomas Nemcic havnet i trøbbel nede på dødlinja og laget et straffespark. Men Sander Tangvik, som reddet flere straffespark i serien i 2023 viste seg nok en gang frem og reddet forsøket fra Bård Finne! Dermed 0-0 ved halvspilt kamp.

Emil Frederiksen løftet RBK

Kantspiller Frederiksen kom inn til pause og satte umiddelbart fart på høyresiden. Godt hjulpet av noen svært gode pasninger fra lagkameratene kom Frederiksen til tre skudd allerede etter tre minutter av omgangen, men manglet litt på presisjonen og satte alle utenfor.

Rosenborg var mye friskere fremover det første kvarteret av andre omgang, men så smalt det plutselig to ganger fra Brann. Først presset bergenserne RBK til å gjøre feil på egen halvdel og Ulrik Mathisen satte inn 0-1. Bare to minutter senere smalt det på nytt da Blomberg satte ballen i mål fra kloss hold.

Brann var på hugget nå og kunne økt ledelsen etter de to scoringene, men etter en stund fikk Rosenborg hentet seg mer inn og stabilisert forsvarsspillet. Derimot kom aldri angrepsspillet opp igjen på nivået fra tidligere i omgangen og ledelsen til Brann ble ikke truet. Dermed tap 0-2 i årets første treningskamp mot eliteseriemotstand.

Rosenborg - Brann (0-0) 0-2