Brattbakk tatt opp i A-stallen

Filip Brattbakk har skrevet en A-lagskontrakt med Rosenborg, som binder ham til klubben ut sesongen 2022.

Annonse:

Kantspilleren var en av nøkkelspillerne da Rosenborg 2 vant 3. divisjon og klubben vant G19-NM forrige sesong. Brattbakk har jevnlig hospitert med A-laget det siste året og var med på treningsleiren til Marbella i januar. De siste ukene har han vært en del av kohorten og har vært et fast innslag på A-lagstreningene.

Fredag signerte 20-åringen sin første A-lagskontrakt med Rosenborg, som binder ham til klubben i to og et halvt år. Et halvt døgn i forveien markerte han seg kraftig da han kom inn som innbytter og avgjorde 3-1-seieren mot Stjørdals-Blink med to assist.

- Det har vært noen gode timer nå i det siste. Det var deilig å få skrevet under kontrakten i dag. Det er en drøm som går i oppfyllelse når jeg signerer med A-laget. Dette er noe jeg har jobbet lenge mot og når jeg endelig får det til, er jeg veldig glad, sier Filip Brattbakk.

Stolt Dorsin

Brattbakk følger etter spillere som Emil Konradsen Ceïde og Mikael Tørset Johnsen, som skrev sine første A-lagskontrakter med Rosenborg i mai i fjor. Samtidig er han den første unggutten sportslig leder Mikael Dorsin signerer fra egne rekker i SalMar-akademiet.

- Det er veldig artig å kunne signere en spiller man har tro på fra egne rekker. Det er en miks, men det er en del av vår filosofi at vi ønsker å få frem egne spillere. Samtidig må de stå frem selv og vise at de er gode nok. Filip har vist at han har noen ting i seg, som er verdt for Rosenborg å bygge videre på, sier Dorsin.

_BK_0446
Filip Brattbakk har vært en del av kohorten og trent fast med A-laget de siste ukene. Nå er han et fullverdig medlem av A-stallen. Her i duell med en annen unggutt, Emil Konradsen Ceïde.

Rosenborgs sportslige leder er imponert over nivået kantspilleren har vist på trening.

- Filip har vært med A-laget en god stund og har virkelig vist seg frem. Han har fremfor alt vist oss relasjonelle ferdigheter til hvordan vi ønsker å spille. Han er fantastisk flink til å starte, god timing i spillet sitt og god til å gå på mål. Han er en spiller det er enkelt å spille med. Vi trenger ulike typer og der vi har flere spillere som er god én mot én, er han en spiller vi ikke har så mange av. Han er en type som går rett i bakrom og på mål, sier Dorsin og fortsetter:

- Når man bygger en stall, trenger man ulike ferdigheter. Filip har hatt en fin utviklingskurve den siste tiden og vi mener det er noe å bygge videre på. Vi får se hva som er best for utviklingen hans. Det er ikke bare å ta steget inn på et A-lag, men vi håper han tar ytterligere steg fremover, sier han.

Føler ikke press av pappas suksess

Filip Brattbakk har et etternavn som er forbundet med suksess på Lerkendal. 20-åringens far, Harald Martin, spilte 346 kamper, scoret 256 mål, spilte kvartfinale i Champions League og vant åtte seriegull i løpet av ti sesonger i Rosenborg. Dermed ligger det noen forventninger når junior har tatt neste steg på veien mot å følge i farens fotspor.

- For min egen del, føler jeg ikke noe ekstra press. Jeg tenker aldri på det, men det kan være andre som vil gjøre sammenligninger. For min del skal jeg bare kjøre mitt løp og gjøre det så godt jeg kan, sier Brattbakk.

- Hva er dine ambisjoner fremover?

- I starten skal jeg bare trene hardt og gjøre det så bra som mulig på trening. Så handler det om å ta de sjansene jeg forhåpentligvis får i kamp og se hvor langt jeg kan komme, sier Brattbakk.


Annonse fra Eliteserien: