Broholm avgjorde da RBK slo tilbake

Rosenborg fikk seg en nesestyver før pause, men dominerte totalt i andreomgang og snudde til en fortjent seier mot Kristiansund.

Annonse:

Rosenborg startet med et intensivt press mot Kristiansund og kom til den første sjansen etter åtte minutter da Selnæs fant Henriksen fri på bakre, men avslutningen gikk på feil side av stanga!

I den første halvtimen kom Rosenborg mange ganger til gode posisjoner på sidene, men Kristiansund hadde som regel kontroll da RBK forsøkte å kombinere seg inn i 16-meteren. Etter hvert kom også Kristiansund på noen visitter motsatt ende av banen og kom med en advarsel da Tangvik måtte dra frem en sterk redning på en heading fra kloss hold etter en halvtime. 

Gjestene gjorde alvor av trusselen noen minutter senere. På en dødball var Jesper Isaksen først på ballen og headet inn 0-1, som også ble pauseresultatet. 

Dominerte etter pause

Pausepraten ble av det gode slaget, for i andre omgang var Rosenborg totalt dominerende på Lerkendal, og det tok ikke lang tid før det ga resultat. Tre minutter ut i omgangen kom Jesper Reitan-Sunde seg rundt på høyrekanten og slo inn langs bakken. Broholm stupte frem, akkurat for sen, men på bakre var Jayden Nelson våken og på plass, og kunne enkelt sette inn utligningen fra fem meter! 1–1!

RBK durte på videre foran et entusiastisk Lerkendal som ante en etterlengtet seier. Pereira dro seg inn i feltet etter 58 minutter og banket til fra tolv meter, men keeper gjorde en sterk redning. Like etterpå var det Santeri Väänänen som kom til en flott sjanse, men presset satte han den utenfor, muligens via KBK-forsvareren. 

Presset mot KBK ble bare større og større, og helt på tampen kom den deilige, avgjørende scoringen. Kristiansund fikk ikke klarert ett hjørnespark og ballen falt ned til Marius Broholm som rolig og kontrollert plasserte inn den avgjørende scoringen fra 16 meter!

Et enormt jubelbrøl på Lerkendal og Rosenborg tok en svært velsmakende og viktig trepoenger! 

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kampfakta: 

Rosenborg - Kristiansund (0-1) 2-1
Eliteserien, kampdag 10
søndag 26. mai 2024 kl. 17:00
Lerkendal stadion

Mål:

0-1 Jesper Isaksen 35'
1-1 Jayden Nelson 48'
2-1 Marius Broholm 85'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Tangvik


2
Reitan
7
Henriksen
Substituted out 33'
23
Yttergård Jenssen
19
Pereira


20
Tagseth
10
Selnæs
6
Väänänen


45
Reitan-Sunde
Substituted out 67'
39
Broholm
Goal 85'
11
Nelson
Goal 48'
Innbyttere
12
Sandberg
25
Andersson
38
Ceide
Substituted in 33'
32
Cornic
8
Børkeeiet
33
Dahl
18
Holm
Substituted in 67'
44
Holte
22
Sadiku
Innbyttere
 • 12
  Sandberg
 • 25
  Andersson
 • 38
  Ceide
  Substituted in 33'
 • 32
  Cornic
 • 8
  Børkeeiet
 • 33
  Dahl
 • 18
  Holm
  Substituted in 67'
 • 44
  Holte
 • 22
  Sadiku

Annonse fra Eliteserien: