Brutal landing på Briskeby

Et høytflyvende RBK kom til Briskeby med fire strake seiere i serien, men gikk på stortap mot HamKam.

Rosenborg-supporterne fylte bortetribunen på Briskeby og laget en flott ramme på Hamar. 18 år (tre forsøk) hadde gått siden Rosenborg sist vant på de grønnes hjemmebane og det skulle bli vanskelig også denne gangen. Hjemmelaget hadde mer energi i beina og Rosenborg slet med å få spillet på egne premisser.

Kvarteret var spilt da Vegard Kongsro kom til skudd fra spiss vinkel og fra kort avstand traff han Yttergård Jenssen før ballen gikk i mål bak en utspilt Tangvik.

Hjemmelaget styrte også etter scoringen og skapte flere farligheter. Men Sverre Nypan skulle få en gylden mulighet til å kvittere da han på nydelig vis ble spilt alene gjennom av Frederiksen, men keeper gikk seirende ut av duellen.

HamKam-dobling før hvilen

Da fikk Rosenborg heller en ny smell like før pause. I en litt vanlig situasjon, hvor Holse ble sperret av dommeren (!) og ikke fikk fulgt Kristian Onsrud som uforstyrret kunne banke til fra 16 meter og satte inn 2-0.

Rosenborg skulle forsøke å reise seg etter hvilen, og det var gode tendenser i starten av kampen. Men i det RBK holdt på å etablere et press klarte hjemmelaget å stykke opp spillet og Rosenborg ble liggende å stange mot en kompakt motstander som etterlot seg svært få rom.

Bakerst hos Rosenborg sto Sander Tangvik frem med flere gode redninger, men måtte likevel plukke ut den tredje ballen fra nettet med åtte minutter igjen av kampen. På et hjørnespark fra venstre dominerte Vegard Kongsro og headet ballen i krysset fra fem meter. Dermed tapte Rosenborg hele 3-0 mot HamKam på Briskeby.

HamKam - Rosenborg (2-0) 3-0