Ceïde-show i storseier

Dino scoret i sin sjette kamp på rad, mens Stefano Vecchia var tilbake med ei perlescoring. Så kom Emil Ceïde inn og banket inn to mål og sørget for storseier mot islandske FH.

Rosenborg er videre til tredje kvalifiseringrunde til UEFAs nye turnering Conference League etter at Hafnarfjördur ble slått totalt 6–1 over to kamper. Islendingene, med Matthias Vilhjalmsson som kaptein, hadde allerede en tøff oppgave etter at RBK ledet 2–0 fra oppgjøret på Island, men skulle gi RBK motstand før pause.

Etter en frisk åpning på kampen dabbet det hele litt av og første omgang foregikk uten de store begivenhetene. Men etter pause skulle det bli underholdning på Lerkendal. Kun tre minutter var spilt da Dino Islamovic ble revet over ende i feltet og fikk straffe. Han satte selv ballen trygt i mål og scoret med det i sin sjette kamp på rad!

Noen minutter senere smalt det igjen. Rosenborg fikk et indirekte frispark på 15,5 meter etter et tilbakespill. Carlo Holse trillet ballen til Stefano Vecchia som plasserte ballen hardt og presist i lengste!

Islendinger er ikke kjent for å gi seg, og det viste FH som fortsatte å forsøke selv på 0–4 sammenlagt. Og de fikk målet sitt etter 72 minutter da Gudmann Thórisson kom seg fri fra markeringen og satte inn reduseringen fra kloss hold.

Men Rosenborg svarte bare to minutter senere. Emil Konradsen Ceïde forserte med ballen og limte den ned i venstre hjørne fra 18 meter! En flott scoring av kantspilleren!

Og Ceïde hadde mer på lager. Like før full tid rykket han i bakrom og ble perfekt spilt gjennom av Adam Andersson. Ceïde tuppet ballen rolig forbi keeper og med det ledet Rosenborg 4–1! Det betyr at Rosenborg er videre til tredje kvalifiseringsrunde etter totalt 6–1 mot Hafnarfjördur.

I tredje runde venter Domzale fra Slovenia. Første kamp spilles på Lerkendal torsdag 5. august kl 19.

Rosenborg - Hafnarfjördur (0–0) 4–1 (6–1 sammenlagt)