Chrupalla satte kronen på verket

Pawel Chrupalla satte ballen i vinkelen på overtid da Rosenborg slo Tromsø 3-0 på Lerkendal.

Rosenborg startet kampen aggressivt og presset Tromsø høyt, men det resulterte ikke i de helt store mulighetene. Men det var hjemmelaget som styrte begivenhetene på det strøkne Lerkendal-gresset, og det var ikke ufortjent da Carlo Holse startet et nydelig angrep som resulterte i kampens første mål.

Olaus Skarsem slet seg fri på kortlinja og la ballen oppskriftsmessig 45 ut i feltet. Der dukket den tidligere Tromsø-spilleren Bryan Fiabema opp, men spissen fikk skuddet sitt blokkert. På returen kunne endelig Victor Jensen score sitt første RBK-mål i Eliteserien.

På overtid av 1. omgangen trygget hjemmelaget ledelsen etter en dødball. Skarsem la nydelig til rette for Erlend Reitan på bakerste stolpe, og vingbacken kunne endelig juble for sesongens første mål.

Tromsø la om formasjonen i pausen og Rosenborg ble tatt litt på senga de første minuttene av 2. omgangen. Bortelaget spilte seg flere ganger gjennom midtbanen, men heldigvis var ikke avslutningene skarpe nok.

Rosenborg kom etter hvert til hektene igjen og tok over banespillet, men klarte ikke å punktere kampen. I stedet ble det litt engstelig og Tromsø fikk ha ballen i overkant mye.

På overtid kronet innbytter Pawel Chrupalla den nydelig trønderkvelden med en perlescoring. Fra spissen på 16-meteren skrudde han kule i det lengste krysset. Og dermed var kvelden komplett både for unggutten og publikum.