Dahl signerte proffkontrakt

17-åringen har trent jevnlig med A-laget denne vinteren. Nå belønnes Tobias Solheim Dahl med proffkontrakt i Rosenborg.

Annonse:

Midtbanespilleren kom til Rosenborg fra Tiller foran 2020-sesongen og har gjort sakene sine godt på gutte- og juniornivå. I fjor debuterte Dahl for Rosenborg 2 i 2. divisjon og har spilt seg til fast plass på laget. I vinter og vår har han også trent jevnlig med A-laget og var på banen i en treningskamp mot Kristiansund i februar.

NTB_IhPBA8LuEQA.jpg
Rosenborgs trener Kjetil Rekdal bytter inn Tobias Solheim Dahl i treningskamp i Kristiansund.

Onsdag skrev trønderen under på en proffkontrakt med klubben ut 2024-sesongen.

- Tobias er en fotballsmart spiller som stadig blir bedre. Han har gode ferdigheter som sentral midtbanespiller og kan også bli en god stopper på sikt. Han er en ambisiøs og hardtarbeidende gutt som imponerte oss kanskje spesielt vinteren 2021 med den jobben han la ned som skadet, sier SalMar-akademileder Roar Vikvang.

Dahl mistet store deler av forrige sesong med en ryggskade, men spilte ni kamper for RBK 2 på høsten og har tatt store steg etter at han kom tilbake på banen.

- Han har jobbet godt fysisk og ikke minst mentalt for å komme tilbake på den måten han har gjort. Han brukte siste halvdel i 2021 på å komme i gang og han har vært god på A-lagstrening i år. Tobias har en sterk indre drive som gjør det spennende å følge ham i årene som kommer, sier Vikvang.

IMG_3677.jpg
Tobias Dahl sammen med foreldrene Silje og Kristian etter å ha signert proffkontrakt.

 

Annonse fra Eliteserien: