Deilig opptur mot HamKam

Rosenborg slo kraftig tilbake etter noen tøffe uker og vant hele 4-0 mot HamKam på Lerkendal!

Rosenborg skulle forsøke løfte seg etter en tøff periode da HamKam kom på besøk, og måtte ha tre poeng for å ikke havne i bunnstriden. Etter å ha dominert banespillet i åpningen var derimot RBK nær å få en ny smell da Pål Alexander Kirkevold dunket til på hel volley etter kvarteret, men André Hansen sto frem med en sterk reaksjonsredning!

Skarsem åpnet målfesten

Det var store rom og kampen bølget frem og tilbake, men det var ikke helt ufortjent da Rosenborg fikk det fortjente åpningsmålet etter 18 minutter. Jayden Nelson forsøkte seg med et skudd fra langt hold, som ble stoppet i 16-meteren, men returen satte Olaus Skarsem trygt og kontrollert forbi keeper til 1-0!

HamKam var imidlertid langt fra ufarlige de heller. William Kurtovic satte ballen i stanga like etter halvtimen, og i siste ordinære minutt måtte André Hansen igjen dra frem sitt aller beste da Kirkevold dro til fra 12 meter, men igjen kom Hansen seirende ut fra duellen. Rosenborg gikk til pause med ledelse 1-0.

Olaus Skarsem sendte Rosenborg foran etter et kvarter! Jayden Nelson skulle selv komme på scoringslisten senere i kampen.

Kjørte på med senkede skuldre

I andre omgang skulle det løsne skikkelig for Rosenborg! Kun seks minutter var spilt da Holse spilte Aga gjennom i bakrom og spissen kontrollert satte ballen i mål alene med keeper! Og nå fikk Rosenborg virkelig den berømte ketchup-effekten. Fire minutter senere fikk Nelson sin fortjente scoring da Rosenborg kontret og Reitan spilte gjennom Nelson som dro seg tålmodig i riktig posisjon i boksen før han banket ballen i nettet!

Og angrepene mot HamKam-målet bare fortsatte. Gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg, men gikk opp i liminga på en glimrende RBK-kontring etter 70 minutter. RBK spilte seg flott fri på egen halvdel og satte på storfarten da HamKam-presset mislyktes. Holse spilte Reitan flott gjennom på høyresiden og høyrebacken valgte uselvisk å finne en bedre plassert Skarsem som kontrollert satte inn 4-0! Et angrep fra første side i læreboka og RBK med en knusende seier og en etterlengtet opptur!

ÅPNET MÅLKONTOEN I SERIEN: Oscar Aga jubler etter 2-0.

Rosenborg - HamKam (1-0) 4-0