Deilig seier over Molde!

Rosenborg avsluttet hjemmesesongen med en solid seier over rivalene.

Tre viktige poeng ble sikret da Rosenborg banket Molde for femte gang på rad hjemme på Lerkendal.

Det var Rosenborg som kom best i gang på et Lerkendal badet i flomlys og 2-3 minusgrader. Åtte minutter var spilt da kampen store spiller, Per Ciljan Skjelbred fant Kristoffer Zachariassen på et lurt løp i bakrommet. Pasningen og løpet var perfekt timet og "Doff" kom seg ned til dødlinja før han la ut til Dino Islamovic som kontant banket ballen i mål!

Molde kom seg etterhver til hektene og spilte seg inn i en god periode midtvegs i førsteomgang. Først kom gjestene til en heading fra kloss hold, men André Hansen gjorde en god redning. Utligningen skulle til slutt uansett komme da Mathis Bolly rykket fra på venstresiden og la inn til Ohi som headet ballen i mål fra kloss hold.

RBK var litt rystet, men etter et par Molde-angrep hentet Rosenborg seg inn igjen, og det siste kvarteret ble dominert av RBK, som startet å vinne de fleste duellene på midtbanen.

Og det fortsatte i et godt spor i andre omgang. Skjelbred, som hadde hatt stålkontroll på Eikrem og Moldes midtbanespillere dominerte også fremover, og fire minutter ut i andre omgang svingte han et perfekt frispark inn på bakre stolpe hvor Tore Reginiussen stupte frem og sendte Rosenborg i føringen på ny!

KAPTEINEN GIKK FORAN: Tore Reginiussen knuste to Molde-spillere i luftduellen og headet Rosenborg i føringen! (Foto: NTB)

Molde forsøkte å slå tilbake som på 1-0, men nå sto Rosenborg høyere i banen og var hele tiden tent på å få gode brudd og kontringsmuligheter, samt å etablere angrepsspill med mange spillere når anledningen bød seg. Rosenborg spilte seg til flere store målsjanser, som da Dino Islamovic fikk muligheten på hodet på et innlegg fra Skjebred med kvarteret igjen. Dessverre gikk ballen via bakken og over tverrliggeren.

Men spissen skulle få sin andre scoring for kvelden da Kristoffer Zachariassen ble pløyd ned i 16-meteren. Islamovic hadde som vanlig hvilepuls fra krittmerket og la ballen rolig ned i hjørnet. Rosenborg vant 3-1!

I siste serierunde drar Rosenborg til Sandefjord. Med poeng der har Rosenborg sikret seg minst fjerdeplass og en plass i e-cupkvalifiseringen. Med seier er det også mulig å ta igjen Vålerenga som møter Start i årets siste eliteserierunde, men har to poeng mer enn RBK.

Rosenborg - Molde (1-1) 3-1