Delte poengene etter ny dramatisk kamp

Igjen måtte Rosenborg spille store deler av kampen med en spiller mindre, men tok likevel poeng mot Vålerenga.

Rosenborg tok kommandoen fra start på Lerkendal og styrte spillet mot Vålerenga. De første 20 minuttene hadde RBK ballen 70% av tiden, men Vålerenga behøvde bare én sjanse til å score. På sin første mulighet omsatte Seedy Jatta en kontring i scoring, og Rosenborg lå under.

Men det tok ikke lang tid før Rosenborg var tilbake. RBK dundret på med mange spillere i jakten på en rask utligning og fikk det akkurat som ønsket. Stefano Vecchia fant Reitan som kom på løp til høyre og Klæbyggen la presist inn til Noah Holm som satte ballen i tverrliggeren. Men på returen var Stefano Vecchia på plass og satte utligningen i mål fra en knapp meter.

Rosenborg fortsatte å angripe, spesielt via kantene som kom til gode innleggsmuligheter. Men like før omgangen var over ble det dramatikk. Markus Henriksen pådro seg kveldens andre gule kort, og Rosenborg måtte fortsette kampen med en spiller mindre!

Rohit Saggi var ikke i tvil da han sendte Markus Henriksen av banen etter drøyt 40 minutter og Rosenborg måtte klare seg med en spiller mindre resten av kampen.

Herlig Ceide-raid da RBK tok føringen

Med et større mannskap tok Vålerenga over spillet etter pause. Rosenborg la om til 4-4-1 og måtte veksle på å ikke slippe Vålerenga til store sjanser, og å slippe frem mange spillere i de riktige øyeblikkene. Og etter en times spill skulle RBK lykkes på en kontring. Holmar Örn Eyjolfsson tok med seg ballen fremover, langt inn på Vålerengas halvdel og skapte overtall. Han la ballen ut til Emil Konradsen Ceide som dro på seg to spillere som han lurte bort og satte ballen via en motspiller og i mål til en enorm jubel fra de nesten 17 000 tilskuerne!

Like etter scoringen kom Trondheimsgutten Odin Thiago Holm inn for Vålerenga, og han skulle bli avgjørende for sluttresultatet. Ni minutter senere dunket han et langskudd opp i krysset bak Julian Faye Lund og det sto 2-2.

Mer drama på overtid

Men dramaet var ikke over på Lerkendal. To minutter på overtid oppsto en situasjon i Vålerengas 16-meter hvor Noah Holm ble holdt rundt livet og gikk i bakken. Dommeren var klar på at det ikke var nok til et straffespark og lot det passere. Rosenborg - Vålerenga endte 2-2.

Rosenborg - Vålerenga (1-1) 2-2