Denne uken på SalMar Akademiet

Rosenborgs G16-lag tok seg videre i NM, tre unggutter fikk debuten på A-laget og Marius Broholm stjal showet på Verdal.

Håkon Røsten, Dennis Gaustad og Tobias Dahl fikk sine første minutter på Rosenborgs A-lag da trioen var på banen i 6-0-seieren over Verdal i NM på torsdag. Sistnevnte spilte samtlige 90 minutter og startet i midtforsvaret sammen med Erlend Dahl Reitan og Tobias Børkeeiet, mens  Røsten og Gaustad fikk nesten en hel omgang hver som innbyttere.

Marius Broholm kom også inn som innbytter og han presenterte seg med to lekre scoringer i lottobygda. 17-åringen debuterte i Eliteserien så sent som for to uker siden og fikk nok en opptur med en sterk omgang mot Verdal.

Det var ikke bare den offisielle A-lagsdebuten som Håkon Røsten kunne glede seg over den siste uka. 17-åringen er tatt ut til G17-landslagets samling på Marbella i starten av juni. Der får han med seg lagkameraten Oliver Holden, hvor landslaget skal møte England og USA i vennskapskamper.

NM stod også på tablået for G16-laget som spilte tredje runde i kvalifiseringen søndag. Byåsen og Freidig ble slått i de tidlige rundene, mens Hødd var hinder nummer tre. Jesper Reitan-Sunde ga RBK en tidlig ledelse i Ulsteinvik og Magnus Holte sikret 2-0-ledelse til pause. Etter pause rant målene inn, der Holte noterte seg for ytterligere fire scoringer, mens Niklas Saugestad var siste RBK-er på scoringslisten med sine to mål i en sterk 8-1-seier.

Cupkampen var G16-lagets andre kamp i forrige uke. Den første ble spilt i 0.-divisjon på torsdag. Det endte med 3-1 på bortebane mot Levanger. Rosenborgs mål ble scoret av Eskil Skoglund Hermansen (2) og Håkon Singsdal Volden.

Rosenborgs G18-lag var ikke i aksjon i uken som var. Neste seriekamp spilles så sent som 22. juni. RBK 2 vant 7-0 mot Bodø/Glimt 15. mai og spiller neste kamp mandag kveld mot Kolstad.