- Det blir fryktelig spennende

På søndag avdukes statuen av Nils Arne Eggen, og kunstneren Errol Fyrileiv er naturligvis svært spent.

Annonse:

(FOTO: HILDE KRISTIN GRANDE / NRK)

Det er over to år siden han fikk oppdraget med å lage statue av det mange mener er Norges beste trener gjennom tidene. Foran kampen mot Vålerenga på søndag skal statuen av Nils Arne Eggen endelig avdukes.

- Det blir selvfølgelig fryktelig spennende, sier kunstner Errol Fyrileiv til RBK.no.

- Rosenborg er Norges største klubb og Nils Arne er en svært kjent person. Jeg håper at publikum, oppdragsgiver og ikke minst hovedpersonen selv blir fornøyde, fortsetter han. 

Les om alt om det som skjer på søndag her

Gestikulerende Eggen

Statuen skal plasseres på Nils Arne Eggens Plass rett utenfor Lerkendal Stadion. Bronseutgaven av Nils Arne vil stå med ryggen mot stadion og gestikulere i kjent stil mot de som er på vei til kamp. 

- Jeg har snakket med Nils Arne flere ganger under arbeidet med statuen, og det har vært veldig hyggelig. Han er en sporty, kvikk og veldig interessant mann, sier Fyrileiv.

Statuen vil rage nesten tre meter over bakken medregnet sokkelen, og utgangspunktet for arbeidet har Fyrileiv gjort i arkivene.

- Statuen er basert på hvordan han så ut for omlag 30 år siden. Heldigvis finnes de et stort bildearkiv hvor jeg har gjort mye research, sier han. 

Få med deg avdukingen

Ola By Rise er konferansier under avdukingen førstkommende søndag. Inviterte fra hele fotball-Norge er også på plass for å hylle RBK-legenden. 

Kampen mot Vålerenga starter klokka 20.00, men det gjelder å være på plass fra klokka 18.00 for å få med seg avdukingen av statuen.    

Annonse fra Eliteserien: