- Det bør være en overkommelig oppgave mentalt

André Hansen holdt nullen mot Alanyaspor og var med på å sende Rosenborg videre til avgjørende Europa League-playoff mot PSV førstkommende torsdag. Men først venter en meget viktig kamp i Ålesund.

Annonse:

RBK-keeperen og flere av lagkameratene er blitt vant til å spille viktige kamper på høsten. Torsdag venter PSV Eindhoven i en kamp der økonomi og ikke minst nye sportslige utfordringer står på spill.

Fire dager tidligere spiller Rosenborg en svært viktig seriekamp mot Aalesund, all den tid at klubben ønsker å være med i kampen om Europa-plasser også neste sesong. Da er det viktig å omstille mellom tøffe europacup-kamper.

- Det kan være vanskelig, men nå har mange av oss og meg selv inkludert, vært med på dette ganske mange ganger. Det bør være en overkommelig oppgave mentalt, men det er en veldig viktig kamp som skal spilles på søndag, sier Hansen.

AaFK har slitt og ligger helt sist i Eliteserien, mens Rosenborg ligger på fjerdeplass i en svært tett kamp bak suverene Bodø/Glimt. RBK-troppen reiser søndag til Jugendbyen, der de innbyrdes oppgjørene har vært svært tette de siste sesongene. Aalesund vant 2-1 sist RBK var gjester i 2017, mens det har blitt borteseier i kun én av de seks siste siden 2012.

- Mitt inntrykk er at du bør ha på deg arbeidshanskene fra start i slike kamper. Aalesund ligger sist og har hatt en trøblete sesong, men alle kamper lever sitt eget liv. Er du ikke på nett fra start, kan det smelle både en og to ganger og da er det alltid vanskelig å vinne disse fotballkampene. Min tanke er at vi må være på fra start og vise at vi er et bedre fotballag enn Aalesund, sier Hansen.

Aalesund - Rosenborg spilles søndag 27. september klokken 18. Kampen vises på TVNorge og DPlay.


Annonse fra Eliteserien: