- Det er en kamp vi er nødt til å vinne

Fire poeng skiller Rosenborg på andreplass og Kristiansund på sjette. Markus Henriksen erkjenner at det deles ut svært viktige poeng på Nordmøre søndag.

Annonse:

Foto: NTB.

28-åringen er tilbake på Lerkendal etter åtte år i utlandet og møter KBK for første gang i seriespill. 

- Jeg vet at det er en tøff plass å komme til med tøffe forhold. I tillegg har de hatt en veldig god sesong i år, så det blir en vanskelig kamp, sier Markus Henriksen.

Bodø/Glimt leder Eliteserien suverent, men bak dem er det en beintøff kamp om medaljer og europaspill i 2021. Fire poeng skiller fem lag når ti runder gjenstår. Dermed kan søndagens innbyrdes kamp være avgjørende når man teller opp til slutt.

- Det er en kjempeviktig og avgjørende kamp. Det er en kamp vi er nødt til å vinne. Men sånn er det i Rosenborg, det forventes at man skal vinne alle kamper, sier Henriksen.

Under kampen mot Kristiansund skal det markeres mot rasisme, etter at KBK-spiller Amahl Pellegrino mottok rasistiske rop fra tribunen i Ålesund sist serierunde. Alle spillerne og støtteapparat kommer til å bære røde kapteinsbind for å markere fotballens felles #Stopp-kampanje.

- Jeg synes det er utrolig trist i 2020 at vi er nødt til å ta opp sånne kamper, for det skal egentlig være en grei sak å ikke si eller rope usaklige utsagn. Det er trist og da er det viktig å vise støtte. Det skal vi gjøre, så får vi håpe at Pellegrino, som har vært i god form i det siste, ikke er i sportslig form når vi møter dem, sier Henriksen.


Kristiansund - Rosenborg spilles søndag 18. oktober klokken 18. Kampen vises på TVNorge og DPlay.

Annonse fra Eliteserien: