- Det lover godt

Alexander Søderlund melder om god stemning og en gjeng som langt i fra har tatt ferie før årets siste kamp.

Annonse:

En lang sesong går mot slutten og på torsdag spilles årets siste kamp. Rosenborg reiser til Nederland for å møte PSV Eindhoven i den siste gruppespillskampen i Europa League. 

En kamp som kun handler om ære for de involverte lagene. LASK Linz og Sporting er allerede klare for avansement i gruppa. 

- Det har vært en lang - og til tider tung - sesong, men vi er fremdeles motiverte. Treningene har vært bra og vi har hatt det artig sammen. Derfor tror jeg også på en god kamp fra oss på torsdag, sier Alexander Søderlund.

Som i fjor

Mandag stod Søderlund over treningen på grunn av en forkjølelse, men er ventet klar allerede i morra. Resten av laget forberedte seg til kamp på et vinterlig kunstgressdekke utenfor Brakka. 

- Situasjonen er litt lik som den var i fjor. Da hadde vi heller ikke noe å spille for i siste gruppespillskamp mot Leipzig, men gjorde en bra kamp og klarte uavgjort. Jeg blir ikke overrasket hvis vi får med oss noe fra Eindhoven, sier han.

Klar fra start

Med kun én kamp igjen å spille av sesongen er det også på sin plass med en liten evaluering av året som har gått. Søderlund mener - som mange andre - at det var starten av sesongen som ødela.

- Det var nok litt mye nytt i starten og det fikset vi ikke så bra. Men på det aller beste har vi vært på et bedre nivå enn vi har klart de siste par årene. Så de viser at det er potensial i denne gjengen. Nå må vi spille den siste kampen, ta ferie og være klar fra start av neste sesong, sier Søderlund. 

- Hva skal du gjøre i jula?

- Først drar jeg på sydentur med familien. Deretter skal vi feire jul i Haugesund, før vi avslutter hos svigers i Mosjøen. Det blir fint med et lite avbrekk, sier han med et smil. 

Annonse fra Eliteserien: