- Det ble en mannfolk-jobb

Åge Hareide roser Rosenborg-spillernes innsats i 1-0-seieren over Alanyaspor. Nå venter PSV i playoff til Europa League.

Annonse:

Anders Ågnes Konradsen ga Rosenborg ledelsen kvarteret ut i 2. omgang før samme mann ble utvist for sitt andre gule kort like etter. Dermed ble det en kamp mot veggen mot slutten av kampen, men RBK stod løpet.

- Det var en jevn kamp. I 1. omgang var det litt å ta og føle på hverandre, slik det er i Europa når to ukjente motstandere møtes. Vi presset dem høyt da vi kunne og lå kompakt da vi måtte. Spillerne jobbet godt sammen under hele kampen og da vi ble redusert til ti mann, ble det en mannfolk-jobb for å holde 1-0, sier Åge Hareide.

Rosenborg møtte et godt og fremgangsrikt Alanyaspor, som likevel spilte spilte sin aller første Europacup-kamp, mens hjemmelaget har spilt gruppespill i fire av de fem siste sesongene. 

- Vi sendte et rutinert mannskap på banen i dag med tanke på å kunne ta dem på rutinen. Det er viktig i europeiske kamper å ha spillere som har vært med på det før. Det ga oss et fortinn, men det jeg er mest glad for er at vi var tette og fine defensivt. I det tre siste kampene har vi kommet bakpå tidlig og det snakket vi om før kampen i dag. Jeg synes alle stod opp og gjorde en mannsjobb, sier Hareide.

Nå venter PSV Eindhoven hjemme på Lerkendal førstkommende torsdag. Vinneren spiller seks nye kamper i Europa i høst.

- Det blir en fin utfordring for oss. Vi takker for alle kamper vi får mot god internasjonal motstand. Vi løfter oss som gruppe med slike utfordringer og det er viktig. I og med at vi spiller på hjemmebane, har vi gode muligheter. Først skal vi gjennomføre kampen mot Aalesund, så blir det en ny og tett kamp mot PSV neste torsdag.

Foto: NTB.

Annonse fra Eliteserien: