Dette er Hafnarfjördur

Det blir et gjensyn med Matthias Vilhjalmsson når Rosenborg gjester Island torsdag.

Annonse:

Vilhjalmsson spilte 109 kamper for Rosenborg mellom 2015 og 2018. Islendingen bidro til at Rosenborg tok fire seriegull, tre cupgull og spilte tre gruppespill i Europa League. Foran 2019-sesongen dro han videre til Vålerenga, før han returnerte til Island og Hafnarfjördur foran denne sesongen.

34-åringen er kaptein på et FH-lag som har slitt tidlig i sesongen, men som har spilt seg i form den siste perioden.

Gjensyn med gamle kjente

FH kommer til RBK-kampene med selvtillit etter å ha slått Sligo Rovers både hjemme og borte i 1. runde av Conference League-kvalifiseringen. Islendingen vant 1-0 hjemme på Kaplakrikavöllur og 2-1 i Irland. FH vant 1-0 i bunnmøte mot Fylkir i serien sist helg, etter en sen scoring av skotske Steven Lennon. 

Dermed tok FH et steg unna nedrykksstriden etter kun én seier på åtte seriekamper, som gjorde at klubben skiftet trener fra Logi Olafsson til Olafur Johannesson for en måned siden. Johannesson er tidligere trener for Valur og møtte Rosenborg med Reykjavik-klubben i et dramatisk dobbeltmøte i Champions League-kvalifiseringen i 2018. Han har nå bidratt til at de hvite og svarte med tre strake seiere hvis du inkluderer dobbel-seieren mot Sligo Rovers.

Nevnte Steven Lennon er toppscorer for klubben med fem seriemål på tolv kamper, mens han scoret alle FHs tre mål mot Sligo. Skotten er en av tre utlendinger i troppen med Mikkel Beck (angrepsspiller) og den færøyske landslagsskeeperen Gunnar Nielsen. For kjennere av norsk fotball utgjør stallen blant annet Björn Sverrisson (tidligere Viking), Gudmundur Kristjansson (tidligere Start) og Hjortur Valgardsson (tidligere Sogndal) - tillegg til vår egen Matthias Vilhjalmsson som også har en fortid i Start og Vålerenga.

Islands beste lag de siste to tiårene

Hafnarfjördur har vært det mestvinnende laget på Island siden de rykket opp til toppdivisjonen i 2001. Laget har vunnet serien nesten halvparten av sesongene siden det første seriegullet i 2004 (åtte mesterskap på 17 sesonger mellom 2004 og 2020), men har ikke vunnet siden 2016. I fjor ble laget nummer to i serien, åtte poeng bak Valur, i en sesong som ble avlyst fire runder før slutt på grunn av covid-19-situasjonen.

FH har deltatt i kvalifisering til UEFA-turneringer hvert år siden 2004, med kun ett unntak (i 2019). Deres beste prestasjon er avansement til 3. runde i Champions League-kvalifiseringen i 2013 med påfølgende playoff til Europa League da laget røk mot Austria Wien i runde 3. Genk ble for sterke i playoff-kampene og vant hele 7-2 sammenlagt.

I fjor røk laget ut i 1. runde av Europa League-kvalifiseringen, som da ble spilt som enkeltkamper på grunn av covid-19. FH tapte 0-2 hjemme for slovenske Dunajska Streda.

Annonse fra Eliteserien: