Dette er Sporting

Rosenborg møter en av Portugals aller største klubber når Sporting gjester Lerkendal torsdag kveld.

Annonse:

Onsdag lander det portuguisiske storlaget på Værnes før Sporting-delegasjonen trener på Lerkendal kvelden før torsdagens Europa League-oppgjør i Trondheim.

Rosenborg møter et Sporting-lag som har variert i prestasjonene og resultatene denne sesong. De grønnhvite vant 1-0 over Rosenborg i Lisboa for tre uker siden og plukket med seg en sterk seier over Europa League-kollega Vittoria Guimares, i tillegg til å ha beseiret bunnlaget Pacos de Ferreira siden den gang. Men i helgen ble det 0-1-tap mot Tondela og luken opp til topplagene Benfica og Porto øker.

Sporting ligger i øyeblikket på fjerdeplass i serien, henholdsvis ti og åtte poeng bak Benfica og Porto. I Europa League er klubben på andreplass i gruppen bak PSV. Rosenborg ligger på fjerdeplass og må vinne for å ha en teoretisk sjanse for å gå videre.

SBI_Sporting_v_Man_Utd_10
Cristiano Ronaldo er Sportings mest kjente eksport. Her fra da han scoret mot gamleklubben for Manchester United.

Talentfabrikk

Sporting CP er en av tre store klubber i portuguisisk fotball. Klubben er kjent som en talentfabrikk og har fostret store fotballnavn som Cristiano Ronaldo og Luis Figo, i tillegg til Ricardo Quaresma, Luis Nani og Simao Sabrosa. Under VM-sluttspillet i 2018 hadde Sporting rekord med 14 spillere som har blitt oppfostret i klubben, mot Barcelonas 11 på andreplass. Enda tydeligere vises avtrykket på portuguisisk fotball gjennom at ti av 14 spillere på banen i EM-finalen for mesterne Portugal, er kommet gjennom Sportings rekker.

Lisboa-laget kom til finalen i Europa League-forgjengeren UEFA Cup i 2005, men det har vært lite å juble for de seneste årene. Sist ligagull kom i 2002 og siden har de grønn-hvite måtte sett byrival Benfica dominere sammen med Porto. Sporting CP har gjort seg opp en liten vane med å havne på tredjeplass bak disse klubbene de siste årene.

Se opp for denne mannen

Sporting kom til kvartfinalen i Europa League i 2017, men røk til slutt ut for kommende mestere Atletico Madrid. I fjor gikk videre fra gruppespillet, men røk for Villarreal i første sluttspillskamp.

Bruno Fernandes er kanskje et navn flere nordmenn kjenner til etter å ha vært sterkt linket til Liverpool, Tottenham og Manchester United i sommer. Kapteinen med den gode skuddfoten er fortsatt værende i Lisboa og er en av spillerne Rosenborg må se mest opp for på torsdag.

Midtbanespilleren stod for totalt 50 målpoeng for klubb og landslag forrige sesong og er blitt en viktig brikke på laget til regjerende europamester Portugal.

20180405_ACERO_154
Sporting-kaptein Bruno Fernandes er lagets mest profilerte spiller. Han scoret 32 mål og hadde 18 assist forrige sesong fra sin offensive midtbaneposisjon.

Torsdagens kamp er en av to spennende kamper på Lerkendal på fire dager. Rosenborg var nære ved å klå Sporting i Lisboa og vil gjøre alt i sin makt for å ta en god skalp. Tre dager senere venter Bodø/Glimt til toppkamp på Lerkendal, der kun seier er godt nok for et hjemmelag som jakter Europa-spill i 2020.

Rosenborg - Sporting spilles torsdag 7. november klokken 18:55.
Rosenborg - Bodø/Glimt spilles søndag 10. november klokken 20.

Billetter til kampene, finner du her.

Annonse fra Eliteserien: