Disse er tatt ut til landslag denne uken

Åtte Rosenborg-spillere er innkalt til landslagssamling den kommende perioden.

Annonse:

Etter en periode med ti kamper på 33 dager, er det nå et liten pause for Rosenborg som følge av en landslagsperiode. Det betyr ikke at alle spillerne får et pusterom, for flere vil være i aksjon for sitt hjemland den kommende uken.

Reginiussen, Meling og Botheim for Norge

Tore Reginiussen og Birger Meling ble som ventet tatt ut i Lars Lagerbäcks norske landslagstropp. Norge skal ut i to kamper i den nyopprettede Nasjons League-turneringen, som gir en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM i 2020. Norge møter Kypros på Ullevaal torsdag, før laget reiser til Bulgaria for kamp i Sofia på søndag. Både Reginiussen og Meling har vært sentrale i forsvaret de siste kampene for Norge, sammen med blant andre Celtic-spiller Kristoffer Ajer, som de møter i Europa League om litt over to uker. Begge Norges kamper går på TV2.

Norge - Kypros
torsdag 6. september klokken 20:45
UEFA Nations League

Bulgaria - Norge
søndag 9. september klokken 18:00.
UEFA Nations League

I tillegg er Erik Botheim tatt ut på U18-landslaget, som spiller firenasjonersturnering i Sverige kommende helg. Norge møter Danmark i Gävle fredag klokken 19:00 og spiller plasseringskamp mandag klokken 19:00. Turneringen er viktig i forberedelsene til EM-kvalifiseringskampene mot Slovakia, Ukraina og Albania, der sistnevnte er vertskap i oktober.

Mulig debut for Jebali

Issam Jebali har imponert i Rosenborg-trøyen etter overgangen fra svenske Elfsborg. Tunisieren har imponert såpass at han er med i landslagstroppen som skal spille kvalifiseringskamp til Afrikamesterskap. Tunisia skal ta den lange reisen fra Nord-Afrika til de sørligste delene, til bortekamp mot Swaziland. Dermed kan Jebali få sin landslagsdebut førstkommende søndag, i landet som grenser til Sør-Afrika og Mosambik.

Tunisia var med i sommerens fotball-VM. Der endte det med exit i gruppespillet etter tap for England og Belgia, samt seier mot Panama. Landet leder kvalifiseringsgruppen etter å ha slått middelshavskollega Egypt i åpningskampen.

Swaziland - Tunisia
søndag 9. september klokken 15:00
Kvalifisering Afrikamesterskapet

Serbecic og Levi på U21

Besim Serbecic (Bosnia & Herzegovina) og Jonathan Levi (Sverige) har reist til sine respektive hjemland for viktige kvalifiseringskamper til Europamesterskapet for U21-lag. Begge lagene leder sine gruppe når tre kamper gjenstår. Jonathan Levi har vært på banen i Sveriges tre siste kamper, der han har startet de to siste (mot Kypros og Malta). Svenskene har tilgode å avgi poeng med skåningen på banen og etter tre bortekamper, skal de nå spille to kamper på hjemmebane. Begge kampene skal spilles i Levis hjemregion, der den siste kampen spilles i Helsingborg, noen mil nord for hjemstedet Glumslöv. 

Sverige - Ungarn
fredag 7. september klokken 18:30
UEFA EM-kvalifisering U21, gruppe 6

Sverige - Tyrkia
tirsdag 11. september klokken 18:30
UEFA EM-kvalifisering U21, gruppe 8

Besim Serbecic og Bosnia kniver med Portugal og Romania om direkteplass til neste sommers EM. Serbecic scoret da Bosnia slo Portugal 3-1 i fjor høst og har vært på banen i to av sju kvalifiseringskamper. Bosnia skal spille en potensiell avgjørende kamp borte mot Romania førstkommende tirsdag, men møter Sveits i kvalifiseringens siste hjemmekamp på fredag. Portugal ligger to poeng bak Bosnia, med Romania ytterligere ett poeng bak. Bosnia har igjen tre kamper, mens Portugal og Romania har én kamp mindre spilt. Én blir direktekvalifsert til EM, mens nummer to får en ny sjanse gjennom playoff. Portugal og Bosnia møtes i den aller siste runden. 

Bosnia & Herzegovina - Sveits
fredag 7. september klokken 17:00
UEFA EM-kvalifisering U21, gruppe 8

Romania - Bosnia & Herzegovina
tirsdag 11. september klokken 18:00
UEFA EM-kvalifisering U21, gruppe 8

Gersbach tilbake for Australia

Alex Gersbach er tilbake i den australske landslagstroppen som samles for første gang etter at nytrener Graham Arnold. Gersbach var med i troppen som spilte FIFA Confederations Cup i Russland i fjor sommer, men kom ikke med blant de 23 som reiste til sommerens VM. Nå får han en sjanse til å imponere den nye sjefen. Australia skal ikke spille noen kamper, men møtes på treningsleir i Antalya (Tyrkia) denne uken.

NB! Mike Jensen er den åttende spilleren som er tatt ut på landslag denne uken. Men på grunn av en fastlåst konflikt mellom den danske spillerforeningen og det danske forbundet, vil ingen av de uttatte spillerne slutte seg til troppen. Dette er status i skrivende stund, tirsdag 4. september. Danmark skal etter planen spille borte mot Slovakia i vennskapskamp onsdag 5. september og borte mot Wales i UEFA Nations League søndag 9. september.

Annonse fra Eliteserien: