Slik er Rosenborgs vei inn i Europa

Rosenborg trakk hjemmekamp mot Breidablik i 1. runde av Europa League-kvalifiseringen. Slik er veien videre om vi slår ut islendingene.

Annonse:

NB! Denne artikkelen ble opprinnelig publisert foran trekningen av 1. runde og er blitt skrevet om etter at motstanderen ble kjent.

Rosenborg endte på tredjeplass i fjorårets utgave av Eliteserien og får muligheten til å kvalifisere seg til Europa gjennom Europa League-kvalifiseringen. Rosenborg må gjennom fire hinder for å komme til gruppespill. 

Nytt av året, som et tiltak i en komprimert sesong på grunn av korona, er at det ikke skal spilles doble kamper i kvalifiseringen. Det betyr at det er ekstra spenning knyttet til hvem som får hjemmekamp og slipper å reise. Rosenborg må fortsatt beseire fire motstandere for å kvalifisere seg, men det skal gjøres over 90 minutter pluss tillegg i hver runde, ikke over to kamper.

Slik spilles kvalifiseringsrundene etter UEFAs plan:

1. runde: torsdag 27. august (trekning 10. august).
2. runde: torsdag 17. september (trekning 31. august).
3. runde: torsdag 24. september (trekning 1. september).
4. runde: torsdag 1. oktober (trekning 18. september).

Gruppespillet i UEFA Europa League spilles med første matchdag torsdag 22. oktober og avsluttes torsdag 10. desember.

Rosenborg vil være seedet til og med 3. runde om laget vinner de to første rundene og vil være useedet i den siste runden om laget tar seg dit. I en eventuell playoff kan laget få et gjensyn med fjorårsmotstanderne PSV Eindhoven, BATE Borisov og Sporting Lisboa eller FC København og APOEL Nicosia, men unngår et svakt rangert lag som AC Milan. Men det er en lang vei dit. Skal dette bli en realitet, må Rosenborg først vinne tre enkeltkamper for å komme til playoff.

UEFA deler som vanlig inn den første kvalifiseringsrunden i geografiske soner, som i år også blir påvirket av koronasituasjonen. To døgn før trekning skal lagene melde inn hvilke land som gir karanteneplikt, som blir tatt hensyn til når lagene skal trekkes. Dersom situasjonen endrer seg mellom trekningen og kampdag, er det hjemmelaget som har ansvar for å finne en alternativ arena. UEFA har satt opp reservearenaer i Polen, Ungarn, Hellas og Kypros dersom kamper ikke kan gjennomføres på grunn av reiserestriksjoner mellom motstandernes land.

Foto: Ole Martin Wold, NTB Scanpix.

Annonse fra Eliteserien: