Dobbel-Doff i ny hjemmeseier

Midtbanespilleren fortsetter å score, og sørget for ny trepoenger på Lerkendal med to nye mål mot Sandefjord.

Rosenborg slet med å skape de store sjansene mot Sandefjord, som hadde fått teften av poeng etter seieren over Aalesund i forrige runde. Men indreløper Kristoffer Zachariassen vippet kampen RBKs vei med sine to scoringer.

Scoret med ryggen

Rosenborg fikk en god start på Lerkendal. Gjestene ble presset bakover og en aktiv Emil Konradsen Ceide skaffet RBK flere hjørnespark. Det var på ett av disse at åpningsmålet skulle komme. Vegar Eggen Hedenstad brukte sin presise høyrefot og slo ballen hardt inn på første stolpe. Zachariassen stupte frem for å heade ballen. Treffet var ikke rent, men ballen gikk via ryggen og i en bue over Jacob Storevik og i mål. RBK i føringen etter 15 minutter.

De neste 45 minuttene ble sjansefattig fra begge lag. Ingen klarte å sette et eget spill og lite ble produsert. Mot slutten åpnet kampen seg imidlertid mer og ting startet å skje. Med et kvarter igjen på uret fikk Anders Trondsen lagt inn fra venstre. Kristoffer Zachariassen hadde en skuddmulighet, men gjorde sjansen større med en god dragning og la ballen kontant i nettet!

Her setter Kristoffer Zachariassen inn sitt andre mål for kvelden og sitt fjerde så langt i 2020. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sandefjord nære poeng

Men gjestene ga seg ikke. Innbytter Ruben "Rufo" Herraiz Alcaraz reduserte etter 80 minutter og skapte spenning i kampen. Og tre minutter på overtid dunket Sandefjord en ball i tverrliggeren! Men 2–1 sto seg ut kampen og alle poengene forble i Trondheim.

Rosenborg - Sandefjord (1-0) 2-1