Maars Johnsen-dobbel da RBK slo Lillestrøm

Bjørn Maars Johnsen med to scoringer i sin første kamp for Rosenborg da Lillestrøm ble slått på Lerkendal!

Rosenborg tok umiddelbart kontrollen utpå Lerkendal-matta og fikk den første sjansen etter knappe fire minutter. Det var Bjørn Maars Johnsen som avsluttet fra 12 meter, men keeper reddet. Samme Johnsen avsluttet på nytt åtte minutter senere, fra omtrent samme posisjon, men denne gangen traff han en Lillestrøm-spiller som kastet seg foran.

Men på det tredje forsøket skulle det lykkes. 25 minutter var spilt da Maars Johnsen lå helt på offsidelinja da Søderlund flikket ballen gjennom. Johnsen la ballen rolig ned til høyre i målet og RBK var i føringen!

Det tok gjestene 42 minutter før de skapte sin første sjanse, men tilgjengjeld var de ikke langt unna da Lehne Olsen banket ballen i tverrliggeren fra langt hold.

Trykket mot LSK-målet fortsatte i andre omgang. Det tok åtte minutter før Marko Maric igjen måtte hente ballen ut av nettet. Samuel Adegbenro banket til fra 14 meter, og ballen gikk via en LSK-spiller og i mål bak en utspilt keeper.

Seks minutter senere rullet Rosenborg fra venstre mot høyre og Birger Meling fant Maars Johnsen som klinket ballen opp i lengste! 3-0 før timen var spilt.

Lillestrøm fikk mobilisert litt på 3-0 og reduserte etter 65 minutter. Det var kapteinen Daniel Pedersen som satte ballen i mål fra kloss hold.

Rosenborg lot seg ikke affisere av scoringen og beholdt styringen etter reduseringen. Det var også RBK som var nærmest scoring, da Maars hælsparket ballen gjennom LSK-fireren etter 86 minutter og fikk ballen tilbake. Skuddet blir blokkert, og det samme ble returen fra Yanni! Rosenborg vant 3-1.

Rosenborg - Lillestrøm (1-0) 3-1