Tap tross dominans i Drammen

Rosenborg var det beste laget og dominerte på Marienlyst, men fikk ikke brutt ned et kompakt hjemmelag som effektivt satte den avgjørende scoringen i andre omgang.

Rosenborg dro til Drammen i den andre serierunden, til årets første bortekamp. Alfred Johansson gjorde tre endringer i elleveren, hvor Tangvik, Väänänen og Frederiksen var med fra start.

Det var Rosenborg som umiddelbart tok tak i kampen og dominerte mellom 16-metrene før pause. Godset la seg bakpå og klarte å beholde kontrollen inne boksen. Da kunne RBK prøve seg fra distanse, noe Reitan gjorde etter 12 minutter. Han fikk et god treff, og ballen gikk via en motspiller, men keeper fikk akkurat tidsnok opp hansken!

Trykket fra Rosenborg vedvarte ut omgangen, hvor Ole Sælnes var glimrende der han styrte rytme, tempo og angrepene med sin forståelse og venstrefot. Men det manglet litt trykk i 16-meteren og Strømsgodset fikk blokkert og klarert.

Strømsgodset klarte å få tak i ballen mer en periode i starten av andre omgang og lykkes til slutt med et innlegg fra høyre etter 62 minutter. Ballen gikk gjennom feltet til Logi Tomasson som satte inn 1-0.

Mot slutten av omgangen presset Rosenborg kraftig i jakten på utligning. Strømgodset lå med hele laget i egen 16-meter, men RBK fikk flere ganger tråklet seg inn, spesielt via en driblesterk Nelson. Dessverre ble RBKs påfølgende skuddforsøk blokkert og vertene klarte å holde på ledelsen kampen ut. Med det ble det et knepent tap i Drammen.

Strømsgodset - Rosenborg (0-0) 1-0