Drama på overtid da RBKs tapsrekke fortsatte

De ble dramatiske tilleggsminutter både i første og andre omgang mot Vålerenga.

Annonse:

Rosenborg kom fra tre tap på rad, og ville reise mot Vålerenga i kampen om tredjeplassen, men etter 95 dramatiske minutter var den verste tapsrekka på 15 år et faktum.

Rosenborg startet kampen med en enorm målsjanse. Ballen var løs på fem meter etter et Holse-innlegg og Anders Ågnes Konradsen banket til. Men en VIF-spiller kom seg mellom og blokkerte!

Utvisning før pause

RBK gjorde en defensivt solid førsteomgang, men det gjorde også Vålerenga og lite ble produsert før pause. Lagene lå stramt i sine 4-5-1-formasjoner og hverken RBK eller VIF fant rom til å lage målsjanser. Drama skulle det uansett bli. Dino Islamovic hadde allerede fått et svært diskutabelt gult kort, og kom for sent inn i en duell på overtid i første omgang. Dermed fikk han stt andre gule, og RBK måtte spille en omgang med ti spillere.

Rosenborg måtte gjøre det beste utav det i andre omgang. Vålerenga presset i starten, men anført av to gode stoppere, med en sterk leder i Tore Reginiussen i spissen jevnet RBK ut spillet. Dessverre var det ingen som kom seg opp i Aron Dønnum etter 76 minutter da kantspilleren dro seg inn langs 16-meter-streken og la ballen ned ved stolperoten. Vålerenga i føringen.

Men Rosenborg skulle faktisk få til en sluttspurt, og presset Vålerenga med ti spillere. Åsen og Ceide kom inn med friske ben og satte sitt preg på kampen. Og fire minutter på overtid headet Hedenstad ballen i mål etter et hjørnespark, til det som de fleste trodde var Rosenborgs fortjente utligning. Men dommeren hadde sett et lite sperretrekk i utkanten av situasjonen, og godkjente ikke scoringen. Dermed måtte Rosenborg konstantere det fjerde serietapet på rad.

Kampfakta:

Vålerenga - Rosenborg (0-0) 1-0
Eliteserien, kampdag 28
Intility Stadion, Oslo
7. desember 2020 kl. 18.00

Mål:
1-0 Aron Dønnem 76’

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Hansen


21
Reitan
4
Reginiussen
16
Hovland
2
Hedenstad


8
Konradsen
Substituted out 83'
7
Henriksen
5
Skjelbred
Substituted out 83'


11
Holse
Substituted out 73'
9
Islamovic
18
Zachariassen
Innbyttere
13
Faye Lund
15
Eyjólfsson
25
Konate
20
Tagseth
22
Åsen
Substituted in 83'
28
Adegbenro
35
Ceide
Substituted in 83'
14
Wiedesheim-Paul
Substituted in 73'
Innbyttere
  • 13
    Faye Lund
  • 15
    Eyjólfsson
  • 25
    Konate
  • 20
    Tagseth
  • 22
    Åsen
    Substituted in 83'
  • 28
    Adegbenro
  • 35
    Ceide
    Substituted in 83'
  • 14
    Wiedesheim-Paul
    Substituted in 73'

Annonse fra Eliteserien: