Dramatisk avslutning i poengdeling mot Viking

Rosenborg ledet fortjent til pause, men Viking kom tilbake og utlignet i oppgjøret hvor to spillere ble sendt av banen like før slutt.

Annonse:

Det 106. oppgjøret mellom Viking og Rosenborg skulle bli jevnt og dramatisk, men lagene skulle til slutt dele poengene.

Rosenborg best før pause

RBK var best i en energisk start, og et høyt og presist forsvarspress kombinert med mange spillere helhjertet i angrep gjorde at Rosenborg veldig ofte skapte ting fort etter å ha mistet ballen.

Da kampen nærmet seg halvtimen begynte RBK å presse hjemmelaget mer og mer. Anført av en glimrende Holse kom RBK på bølge etter bølge opp på kantene. Dansken slo et presist innlegg mot bakre stolpe hvor Erlend Dahl Reitan kom i stor fart og måtte kaste seg frem i en duell. Han fikk foten på ballen og satte den i tverrliggeren fra kloss hold! I den påfølgen i situasjonen fikk Holse ballen igjen og denne gang fant han Vecchia på 17 meter som på vakkert vis prikket ballen i hjørnet og Rosenborg var i føringen i Stavanger!

Stefano Vecchia sendte RBK fortjent i føringen med en flott avslutning fra 17 meter.
Stefano Vecchia sendte RBK fortjent i føringen med en flott avslutning fra 17 meter.

Adrian Pereira var svært nære å doble ledelsen på overtid i første omgang da han kom gjennom på venstresiden og dunket ballen i krysstanga! Rosenborg likefullt til pause med en fortjent ledelse.

Viking kom tilbake

Viking fikk løftet seg i andre omgang og tok fort over initiativet. RBKs to angripere som akkurat nådde kampen etter sykdom måtte også etterhvert gi seg, og Kjetil Rekdal måtte gjøre en rekke rokkeringer. Det var nok til at pendelen svingte over i Vikings favør og RBK måtte forsvare seg mer og mer.

Etter en times spill fylte Viking opp i boksen og ballen ble sendt mot mål, men Børkeeiet reddet på streken. Dessverre var ikke marginene med Rosenborg i neste situasjon. Vikings Tangen traff dårlig fra 12 meter, men ballen gikk rett i Adrian Pereira og forbi André Hansen som aldri rakk tilbake i motsatt hjørne. Dermed sto det 1-1 i Jåttåvågen.

Rosenborg fikk justert seg inn på 1-1 og nøytraliserte Viking i større grad. En jevn avslutning på klassikeren så ut til å ebbe ut, men på overtid skulle det bli mye dramatikk. Zlatko Tripic mistet ballen midt på banen og forsøket på å stoppe RBKs kontring ble en stygg takling på Victor Jensen. Dommeren var rask oppe med det røde kortet. Markus Henriksen reagerte på taklingen og skubbet Tripic, og ble også sendt av banen. Dermed måtte begge lag se sentrale spillere forlate banen og gå i karantene fra seriespill. Oppgjøret endte 1-1.

Kampfakta:

Viking - Rosenborg (0-1) 1-1
Eliteserien, kampdag 12
SR-bank Arena, Stavanger
3. juli 2022 kl 20.00

Asset 1 Asset 2
1
Hansen


8
Børkeeiet
Substituted out 67'
7
Henriksen
15
Rogers

2
Reitan
19
Pereira
Substituted out 90'

21
Skarsem
11
Jensen
10
Holse


22
Vecchia
Substituted out 57'
Goal 28'
27
Sæter
Substituted out 67'
Innbyttere
13
Faye Lund
24
Tangvik
3
Augustinsson
Substituted in 90'
40
Chrupalla
18
Giampaoli
Substituted in 67'
4
Hoff
20
Tagseth
Substituted in 67'
29
Fiabema
Substituted in 57'
Innbyttere
  • 13
    Faye Lund
  • 24
    Tangvik
  • 3
    Augustinsson
    Substituted in 90'
  • 40
    Chrupalla
  • 18
    Giampaoli
    Substituted in 67'
  • 4
    Hoff
  • 20
    Tagseth
    Substituted in 67'
  • 29
    Fiabema
    Substituted in 57'

Annonse fra Eliteserien: