Dramatisk cup-exit mot Aalesund

To røde kort og straffesparkkonkurranse da årets NM-deltakelse tok slutt mot Aalesund.

Annonse:

Foto: Lars Rune Skaug

Rosenborg hadde en frisk åpning på cupkampen mot Aalesund. Det sto om en plass i kvartfinalen og Rosenborg angrep gjestene fra start. Drøye ti minutter var spilt da Pål-André Helland kom til skudd fra 15 meter, litt skrått på mål. Han forsøkte en tunnel, men Andreas Lie var våken på forsøket.

Utover i omgangen døde presset litt ut og lite skjedde. Men etter drøye halvtimen ble det plutselig veldig dramatisk. Helland kastet seg inn i en takling og ble utvist. Aalesund gikk rett i angrep mot RBKs ti spillere og scoret umiddelbart. Det var Niklas Castro som sendte Aalesund i føringen etter 35 minutter. 

Rosenborg skulle imidlertid ikke være én spiller mindre så lenge. Like før pause rev David Olafsson ned Akintola og fikk sitt andre gule kort. Dermed startet begge lag andre omgang med ti spillere på banen.

Rosenborg kjørte på for en utligning i andre omgang og tidvis var presset tungt mot Aalesund-målet. 70 minutter var spilt da David Akintola fikk en stor mulighet etter godt forarbeid av innbytter Samuel Adegbenro. Men fra seks meter fikk Akintola et sleivspark og ballen gikk ut. 

Presset måtte til slutt gi resultater og etter 82 minutter kom endelig utligninga. Tore Reginiussen headet på mål og det ble kaotiske tilstander. Aalesund fikk ikke klarert og ballen endte ut igjen til Reginiussen som klinket den i mål! 1-1 og ekstraomganger på Lerkendal. 

Det var Rosenborg som var det førende laget i ekstraomgangene og skapte de største sjansene. Både Åsen og Søderlund kom til skudd fra gode posisjoner, men begge gikk rett på keeper Lie. Like før full tid hadde Søderlund en god avslutning fra 15 meter, men Lie hadde en like god redning og lagene måtte ut i straffesparkkonkurranse. 

Begge lag traff på sine to første forsøk, men dessverre reddet Andreas Lie forsøket fra Søderlund i den tredje runden. Med prikkfri skyting fra Aalesund på de to resterende måtte Rosenborg innse at det ble stopp i tredje runde av Norgesmesterskapet i år.

Kampfakta:

Rosenborg - Aalesund (0-1) 1-1 (1-1 e.e.o) 5-6 e.str
Norgesmesterskapet, runde 4
Lerkendal Stadion
26. juni 2019 kl. 20.00
5122 tilskuere

Mål:
0-1 Niklas Castro 35'
1-1 Tore Reginiussen 82'

Rødt kort:
Pål André Helland 33'
David Kristian Olafsson 45+1'

Gult kort:
David Kristian Olafsson 9'
Izu Uzochukwu 52'

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad (Samuel Adegbenro 67')
Tore Reginiussen (Gustav Valsvik 91')
Even Hovland
Birger Meling

Mike Jensen
Marius Lundemo (Djordje Denic 111')
Anders Trondsen (Gjermund Åsen 46')

Pål André Helland
Alexander Søderlund
David Akintola

Aalesund (3-5-2):

Andreas Lie

Kaj Ramsteijn (Oddbjørn Lie 87')
Jonas Grønner
Ståle Steen Sæthre

Sondre Brunstad Fet (Jernade Ronnel Meade 85')
Aron Elís Thrándarson
Izu Uzochukwu (Fredrik Carlsen 110')
Nenass
David Kristian Olafsson

Hólmbert Fridjónsson
Niklas Castro (Jørgen Hatlehol 64')

Annonse fra Eliteserien: