Drømmedebut da RBK gikk videre

Rosenborg slo et hardtkjempende Melhus 7-0. Bak en av scoringene sto en 16 år gammel debutant.

Både de etablerte spillerne og sylferske debutanter skulle sette sitt preg på kampen da cupen endelig var i gang igjen etter halvannen sesongs fravær. Melhus fra Trondheims nabokommune med samme navn skulle kjempe hardt, men ikke uforventet dro Rosenborg i fra utover i andre omgang og vant komfortabelt.

Rosenborg hadde et godt tempo ut fra startblokkene og viste tydelig at de ikke tok lett på motstanderen. Det skulle ikke smelle noen cupbombe i Gruva denne kvelden. Tolv minutter var spilt da Dino Islamovic kom til en stor sjanse fra sju meter, men keeper reddet med høyrefoten.

Etter ytterligere tolv minutter var det imidlertid Dino som kom vinnende ut av duellen, etter et flott, klassisk RBK-angrep. Carlo Holse spilte gjennom Erlend Dahl Retian som kom på en overlap på høyresiden. Backen førte ballen inn i 16-meteren før han la den langs bakken på bakre stolpe hvor Islamovic satte ballen trygt i nettet.

Det kraftige presset fra RBK avtok noe etter scoringen, men Rosenborg var samtidig aggressive og hadde ballen det meste av tiden. 0-1 holdt seg til pause.

Rosenborg fortsatte å presse på etter hvilen. Carlo Holse testet keeper med et godt skudd etter knappe 60 minutter, men Melhus' bakerste mann reddet til hjørnespark. På hjørnesparket var Even Hovland sterkest i feltet og headet ballen i mål fra fem meter!

Melhus hadde jobbet heltemodig i en time, men så begynte det å røyne på for laget som ikke hadde spilt en offisiell kamp siden 2019. Det ble ikke enklere for vertene da RBK satte inn en energisk Wiedesheim-Paul som umiddelbart satte sitt stempel på kampen. Han hadde vært ni minutter på banen da han mottok ballen veilvendt på kanten av 16-meteren, vendte opp og la den pent i lengste hjørne.

0-4 kom noen minutter senere da en Melhus-spiller måtte kaste seg frem for å stoppe Wiedesheim-Paul fra å få en enorm mulighet, og satte ballen i eget nett.

Drømmedebut

To unge spillere skulle få sine første minutter for Rosenborg mot Melhus. Først kom Mikkel Konradsen Ceïde kom inn etter 75 minutter og dannet sammen med Emil historiens første tvilligpar på banen for Rosenborg!

SCORET I DEBUTEN. Marius Sivertsen Broholm kom inn på slutten av kampen og dunket ballen i mål!

Like etter kom 16-åringen Marius Sivertsen Broholm inn, og skulle markere seg etter bare åtte minutter på banen. Da han fikk muligheten fra 19 meter lot han ikke drømmedebuten gå fra seg og klinket ballen hardt og vakkert i mål til 0-5!

Ytterligere to mål kom på overtid. Først ved et nytt selvmål, og til slutt fastsatte Besim Serbesic sluttresultatet til 0-7 med en sterk heading etter et hjørnespark. RBK er videre til Norgemesterskapet runde 2.

Melhus - Rosenborg (0-1) 0-7