Endelig starter VM

Torsdag ettermiddag starter festen alle fotballelskere ser frem til. Endelig er det VM!

Annonse:

Torsdag ettermiddag starter den 21. utgaven av VM i fotball, og festen foregår denne gangen i Russland.

Rosenborg har ingen nåværende spillere som deltar i årets VM, men det var ikke langt unna. Nicklas Bendtner og Mike Jensen var to av fire spillere som måtte forlate Danmarks tropp da landslagssjef Åge Hareide kuttet troppen fra 27 til 23 spillere. 

Alex Gersbach spilte for Australia under prøve-VM i fjor, men nådde dessverre ikke opp da den endelige VM-troppen ble offentliggjort. 

Men tre tidligere RBK-spillere er med i VM. Mikael Lustig gikk til Celtic i 2011 etter å ha spilt 139 kamper for Rosenborg. I Skottland har han blitt en svært viktig spiller for den tradisjonsrike klubben, og er også fast inventar på Sveriges landslag.

Sverige er i gruppe med Tyskland, Sør-Korea og Mexico.

Cristian Gamboa blir en av få tidligere RBK-spillere som deltar i sitt andre VM-sluttspill. I 2014 deltok Gamboa i VM som Rosenborg-spiller for et Costa Rica som sjokkerte alle og gikk helt til kvartfinalen. Etter VM ble Gamboa solgt til West Bromwich. I 2016 gikk han videre til Celtic hvor han ikke har klart å spille seg til fast plass på laget.

Costa Rica er i gruppe med Brasil, Serbia og Sveits.

Holmar Örn Eyolfsson spilte 93 kamper for Rosenborg før han gikk videre til israelske Maccabi Haifa på tampen av 2016. Nå er han på lån til Levski Sofia i Bulgaria. Nå deltar han i sitt første VM-sluttspill med Island.

PS! Andre RBKere med to VM-sluttspill: Mini, Stig Inge Bjørnebye, Øyvind Leonhardsen, Macbeth Sibaya og Roar Strand.

Annonse fra Eliteserien: