Endringer i spilleplanen

Det blir endringer i spilleplanen i Eliteserien frem mot serieavslutningen. Se hvilke RBK-kamper som flyttes.

Annonse:

Det blir endringer i spilleplanen i Eliteserien frem mot serieavslutningen. NFF har i samarbeid med Norsk Toppfotball, Fotball Media og Discovery Networks utarbeidet nye spilleplaner frem mot avslutningen.

Se nederst hvilke kamper som er flyttet

I en krevende situasjon med økt smittetrykk i samfunnet, karantene og omberamminger har man, sammen med klubbene, diskutert tilpasninger i regelverket og prinsipper for serieavslutning. Det holdes fast ved at en skal være ferdig før Jul med ordinært seriespill.

I dialog med klubbene har man blitt enig om følgende prinsipper:

* Stor fleksibilitet når det gjelder bruk av reservearena og haller * Strammere tidsplan med flere midtukekamper * Tid til to dager med trening etter karantene * Kun siste serierunde går samtidig mot normalt de to siste * Tre netter mellom hver kamp (tre netter på hjemsted)

- For Eliteserien fremskynder vi kamper og tar i bruk midtukene fremover. Dette innebærer serierunder onsdag 2. og 9. desember med unntak av en kamp torsdag 10. desember. Med dette er vi ferdig med nest siste serierunde 10. desember for de fleste klubbene. Grunnet deltakelse i Europa League må Moldes kamper utsettes og spilles 13. og 16. desember, sier leder av konkurranseavdelingen Nils Fisketjønn.

- Siste serierunde er, som før, berammet til lørdag 19 desember. I tillegg til at vi blir ferdig med flere kamper noe tidligere en planlagt, åpner dette for å gjennomføre utsatte kamper hvis vi skulle være så uheldig å få smitte inn i lagene, fortsetter han.

Tilsvarende justeringer for OBOS-ligaen vil bli utarbeidet. Imidlertid må en her vente på en endelig avgjørelse når det gjelder utløp av karantenetid. Nye spilleplaner for OBOS er planlagt offentliggjort i løpet av onsdag 25. november.

- NFF vil takke alle berørte parter for utvist fleksibilitet og imøtekommenhet i en sesong som er spesiell og særskilt krevende, avslutter Fisketjønn.

Slik spilles Rosenborgs fem siste seriekamper:

Glimt - Rosenborg søndag 29. november kl. 18.00

Vålerenga - Rosenborg søndag 6. desember kl. 17.00

Rosenborg - Mjøndalen torsdag 10. desember kl. 18.00

Rosenborg - Molde søndag 13. desember kl. 18.00

Sandefjord - Rosenborg lørdag 19. desember kl. 18.00

Se alle forandringer her

 

Annonse fra Eliteserien: