- Er her for å score mål

Bjørn Maars Johnsen scoret i den uoffisielle Lerkendal-debuten mot Strindheim. Nå er han klar for gjentakelse når det virkelig gjelder mot Lillestrøm.

Annonse:

Johnsen var svært nær scoring i Rosenborg-debuten da han spilte drøyt 20 minutter på Valle mot gamleklubben Vålerenga. Tirsdag fikk han sine første minutter på Lerkendal-gresset da han scoret i 7-0-seieren over Strindheim.

Nå gleder han seg til den potensielle hjemmedebuten mot Lillestrøm.

- Jeg ser frem til å spille foran Lerkendal-publikummet og håper det kommer mange tilskuere. Det blir en stor opplevelse for meg, sier Johnsen, som selvfølgelig håper på å kvittere med nettsus i den offisielle Lerkendal-debuten.

- Jeg håper selvfølgelig på flere scoringer. Jeg vil bare jobbe hardt og komme i gang. Jeg er her for å score mål og håper å kunne bidra til at laget scorer flere mål, sier norsk-amerikaneren.

Spesiell motstander

Landslagsspilleren startet karrieren med ungdomsfotball i Vålerenga og har vært innom klubber i Norge, Portugal, Bulgaria, Skottland og Nederland. Kampen mot barndomsklubben var Johnsens debut på øverste nivå i norsk fotball.

Lørdag venter altså Lillestrøm, en klubb han har lært å ha et rivaliserende forhold til.

- Det var ganske spesielt for meg å få min første kamp i Eliteserien mot Vålerenga. Jeg har kun spilt mot Lillestrøm i juniorfotball, men det skal bli kult å spille mot dem. Jeg liker at det blir litt kriging på topp, jeg ser frem til gode dueller på lørdag, sier han.

Kommer med selvtillit

Det har gått slag i slag siden 27-åringen ble presentert i pausen mot Stabæk 24. august. Uken som fulgte var preget av flytting og trening med nye lagkamerater, før debuten kom på Intility Arena. Siden har Johnsen vært en uke på landslagssamling med Norge, der han spilte i 2-0-seieren over Malta på Ullevaal. Mandag var han tilbake i Trondheim, før han spilte en drøy time i 7-0-seieren mot Strindheim et døgn senere. Resten av uken har handlet om én ting: å gjøre seg klar til å ta tre viktige poeng mot Lillestrøm.

- Jeg har en god følelse. Det kommer to viktige kamper med Lillestrøm først og så borte mot LASK i Europa League. Nå vil jeg bare komme i gang igjen etter landslagspausen. Vi har spilt bra i de siste kampene, spesielt på Lerkendal. Nå fikk vi oss en god 7-0-seier mot Strindheim også, det gir alltid selvtillit å score mange mål, sier Johnsen.

Rosenborg - Lillestrøm spilles lørdag 14. september klokken 18. Billetter finner du her.

Annonse fra Eliteserien: