- Et lag vi må hente poeng fra

Mike Jensen er klar på at LASK er et lag Rosenborg må ta poeng fra, om det skal bli avansement i Europa League.

Annonse:

Rosenborg møter nederlandske PSV Eindhoven, portuguisiske Sporting CP og østerrikske LASK i Europa League denne høsten. PSV og Sporting er av mange regnet som store favoritter til avansement, mens både Rosenborg og LASK har ambisjoner om å tukte favorittene. 

Dermed kan innbyrdes oppgjør mot Europa League-debutantene være avgjørende i så måte - for begge lag.

- LASK er et lag vi må hente poeng mot om vi skal nå målet om avansement. Derfor må vi få med oss minimum uavgjort i Linz, men vi kommer til å gå for å vinne der nede. Vi må ha såpass tro på oss selv, sier Mike Jensen.

Onsdag formiddag setter han og resten av RBK-troppen seg på flyet som reiser til Linz, der gruppespillet åpner med kamp på Linzer stadion torsdag kveld.

- Jeg tror det blir ganske jevnt, men kampformen på selve dagen kan vippe det i den ene eller andre retningen. Du må alltid ha litt flaks og marginer for å vinne på bortebane i Europa, men det er kun én måte å få dem på og det er ved å jakte dem, sier Jensen om åpningskampen.

Begge røk ut i siste Champions League-hinder

LASK ligger foreløpig på andreplass i Bundesliga, fem poeng bak fjorårets seriemestere RB Salzburg. LASK imponerte under Champions League-kvalifiseringen da de slo sterke FC Basel både hjemme og borte, før de kom til kort mot Club Brügge i den avgjørende Champions League-playoff. Som Rosenborg betød sikret playoff-tapet en plass i Europa League-gruppespillet. 

Rosenborg-kapteinen har brukt en gammel lagkamerat i Brøndby for å sette seg inn i hva som venter i Linz.

- Jeg tror det som venter oss er på nogenlunde samme nivå som Austria Wien. Jeg har snakket med en kamerat i Jens Stryger Larsen (nå Udinese), som kjenner til østerrisk fotball og som spilte på Austria da vi møtte dem i 2016. Nivået på LASK ligger ganske nært det som møtte oss da. Sterke individider fysisk og teknisk, så får vi se om vi klarer å være et bedre lag enn dem.

- Vi har et rutinert lag, som vet hva det handler om. Det handler om å stå kampene helt ut, sier Jensen.

Selvtillit på bortebane

Rosenborg har levert gode prestasjoner på bortebane i Europa denne kvalifiseringssommeren. Det har resultert i seiere mot Linfield og Maribor og et godt utgangspunkt mot BATE i Borisov. Mike Jensen mener Dinamo Zagreb-kampene ga spillerne selvtillit ved at laget var på høyde med god europeisk motstand. Dermed går Rosenborg til gruppespill med en gang følelse - og en visshet om at de kan skape trøbbel på bortebane.

- Vi har vært ordentlig gode på bortebane, der vi har dyktige i kontringsfasen og gode defensivt etablert. Vi vet at vi kan skape sjanser på mange forskjellige måter, blant annet dødballer, sier Jensen.

- Vi har sterke spillere individuelt når de blir isolert én mot én. Vi har noen maskiner på laget som står distansen løpemessig. Vi har et lag som ikke stresser over å ikke ha ballen så mye på bortebane. Vi følger planen og jeg synes vi er godt skollert som lag, fortsetter han.

NB! Mike Jensen gjestet Rosenborg Ballpods Europa League-spesial tirsdag. Hele podkasten kan du høre her.

LASK - Rosenborg sendes på TV2 Zebra førstkommende torsdag. Kampstart er klokken 18:55.

Annonse fra Eliteserien: