Eyjólfsson er tilbake

Hólmar Örn Eyjólfsson har signert for Rosenborg. Midtstopperen kommer gratis etter å ha avsluttet kontrakten i bulgarske Levski Sofia.

Annonse:

Islendingen kom til Rosenborg i august 2014 og spilte 93 kamper for Rosenborg frem til og med cupfinalen mot Kongsvinger i 2016, før han ble solgt til den israelske toppklubben Maccabi Haifa. Siden 2018 har han vært tilknyttet Levski Sofia, som han avsluttet kontrakten med i sommer.

30-åringen var en del av Islands VM-tropp i 2018 og spilte 90 minutter da islendingene møtte Belgia i Nations League for litt over en uke siden.

Eyjólfsson var en fast brikke i midtforsvaret da Rosenborg tok The Double to år på rad i 2015 og 2016 og spilte Europa League-fotball i sin forrige periode på Lerkendal. Nå er han tilbake i Trondheim og har skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen.

- Jeg følte meg veldig bra her sist og jeg kunne ikke vært gladere for å komme tilbake. Jeg kjenner klubben, jeg kjenner byen. For meg og familien er dette en god plass å være. Jeg ønsker å være suksessfull. Sist gang jeg var her, hadde vi et veldig godt lag. Jeg vil komme hit og jakte suksess igjen, sier Eyjólfsson.

Sportlig leder Mikael Dorsin er fornøyd med å ha styrket forsvarsrekken med en gammel kjenning, som han selv spilte ved siden av for seks år siden.

- Vi kjenner ham godt og han hadde suksess med Rosenborg sist han var her. Han var en av Levski Sofias beste spillere forrige sesong og vi er glade for at det fantes en mulighet til å hente Hólmar tilbake, sier Dorsin.

Rosenborg jobber med å få Eyjólfsson spilleklar til søndagens kamp mot Haugesund på Lerkendal.


Annonse fra Eliteserien: