Fantasy: Se opp for Meling

Vår fantasy-ekspert Kristian Skrødal forteller deg hvilke spillere du bør ha på laget de neste rundene.

Annonse:

Kristian Skrødal vant Eliteserien Fantasy 2018 foran over 60 000 andre spillere. Denne sesongen gir han deg rådene du trenger for å lykkes. Her er hans andre innlegg på RBK.no.

Da var det tid for en ny fantasy-oppdatering. Spillet har nå satt seg litt og det går an å få et bilde på hvilke spillere som kan levere poeng fremover, men det er også veldig lenge igjen, så det er fortsatt mange poeng å tjene.

I denne litt spesielle fantasy-sesongen er det stadig nye runder som er litt utenom det vanlige, og tiden fremover er intet unntak.

Bli med i vår fantasy-konkurranse - Vinn premier fra RBK Shop hver måned

I og med at U20-VM kommer i runde 9 og 10 har flere av lagene allerede flyttet kamper. Det er derfor flere runder fremover som det lønner seg å planlegge for. Det er først og fremst runde 10 som er det største store hinderet i fantasy-sammenheng per i dag, da er det nemlig bare fem kamper i runden.

Det vil si at seks lag ikke spiller. Det bør derfor være uaktuelt å hente inn spillere som ikke spiller den runden på laget sitt nå. Planen bør være å fase laget sitt inn så man har 11 spillere (minst 9 - 10) som spiller den runden for ikke å tape for mange poeng.

Sitter du med wildcardet ditt eller chippen Rik Onkel anbefaler jeg at man venter med å bruke disse til senere runder der det kommer runder med lag som har dobbeltoppgjør.

De lagene som ikke spiller i runde 10 og som man må passe seg for er:

  • Stabæk (spiller ikke i runde 9 og 10)
  • Kristiansund
  • Odd
  • Bodø/Glimt
  • (Vålerenga spiller ikke i runde 9)

De spillerne som jeg anbefaler at du setter inn på laget de neste rundene er:

Keeper:

På keeperplassen er det ingen spillere som har utmerket seg noe denne sesongen. Det er derfor ikke noe du bør prioritere å bytte hvis du har en eller to som spiller fast for sine lag. Har du keepere som ikke spiller i runde 9 og/eller 10 vil jeg anbefale:

Linde (MOL)

Vasyutin (S08)

Forsvar:

Her er de som kostet mest før sesongen som fortsatt er de heteste. Du bør derfor ikke vegre deg for å bruke mye penger bakover på banen. Ha minst to av Stølås (FKH) Wormgoor (BRA) og Ruud (ODD). Hold et øye med situasjonen rundt Meling, hvis han får flere kamper på ving eller midtbane, er det en spiller man bør ha. Hos de som ikke er av de  dyreste anbefaler jeg:

Næss (S08)

Haraldseid (MOL)

Olsen Solberg (MJO)

Midtbane:

I denne lagdelen tror jeg at det er mange som har flere spillere som ikke spiller i runde 10, samtidig er dette flere av de mest interessante spillerne, så planlegg laget og benken godt de neste rundene, husk at Thorstvedt (VIK) også skal til u20-VM.

Bortsett fra Eikrem (MOL) er det ingen av de virkelige dyre midtbanespillerne som leverer noe særlig, så ta deg råd til han. Layouni (BG) er den med nest flest poeng så langt og er en man bør se på uavhengig av runde 10

Tips til spillere som spiller runde 10:

Reginiussen (RAN)

Ejuke (VIF)

Brochmann (MJO)

Tripic (VIK)

Angrep:

Ohi (MOL) er den eneste angriperen som leverer jevnt med poeng og han er den alle må ha nå. Børven (ODD) og Boli (STB) er de neste to på topscorerlista hos angriperne, men ettersom det snart kommer runder hvor de ikke spiller så bør man ikke sitte på begge eller sette de inn på laget med det første. Anbefalt:

Høiland (VIK)

Mos (SIF)

Annonse fra Eliteserien: