Feiret bursdagen med seier

Rosenborg vant 3–2 mot Mjøndalen på sin egen 102-årsdag!

Rosenborg tok tak i banespillet mot et direktespillende Mjøndalen på Lerkendal. Gjestene gikk for raske overganger og spilte ofte direkte på kjappe Fredrik Brustad, men Birger Meling hadde som regel god kontroll.

Det ble mer og mer spill på Rosenborg og etter en knapp halvtime kom det forløsende målet. På et hjørnespark ble ballen løs i feltet og Tore Reginiussen klinket den i mål!

Nå var Rosenborg skikkelig på gang og bare tre minutter senere smalt det igjen. Mike Jensen spilte gjennom Hedenstad som kom på overlap. Høyrebacken slo inn på direkten og Yann-Erik de Lanlay satte ballen under keeper og i mål!

Like etter var RBK nær 3-0, igjen etter god spill på høyresiden. Alexander Søderlund fikk avlevert et hardt skudd fra 13 meter, men keeper fikk opp hansken og hidret scoring.

Etter dette tok Mjøndalen over inn mot pause og fikk RBK litt på defensiven med en utlining seks minutter før hvilen. Det var Stian Aasmundsen som fikk ballen i 16-meteren og satte den kontant i mål.

Rosenborg gikk på til andre omgang for å øke ledelsen, men det var Mjøndalen som skapte den første store sjansen. Tonny Borchmann banket til og traff tverrliggeren bak André Hansen.

Etter 65 minutter gjorde Brochmann realitet av trusselen. Han fikk ballen utenfor femmeteren, tok en skuddfinte og satte ballen inn ved nærmeste stolpe og Mjøndalen hadde utlignet.

Men Rosenborg skulle svare umiddelbart. Bare minuttet senere var Alexander Søderlund nådeløs da Mjøndalen-forsvaret gjorde en feil. Søder var rolig alene med keeper og sendte RBK i ny ledelse!

Mjøndalen sendte alle mann, inkludert keeper fremover i jakten på utligningen, men Rosenborg holdt unna og vant på 3–2 på sin egen bursdag!

Rosenborg - Mjøndalen (2–1) 3–2