AdamsMedia (18)

Femte strake seier

Hørte med sesongens tredje scoring på hodet når Rosenborg sikret sin femte strake seier

Annonse:

Røa var gjester på Koteng Arena da Rosenborg jaktet sin femte strake seier. Bortelaget får den beste starten på kampen og presser Rosenborg høyt i starten av første omgang. 10 minutt ut i første omgang kommer kampens første sjanse. Røa spiller fint igjennom på høyresiden og kommer til avslutning fra spiss vinkel. Keeper Rulyte gjør en god redning. Rosenborg tar over presset og i det 21. spilleminutt kommer kampens største mulighet. Rosenborg tar et raskt kast på midtbanen og Dahl vender opp og slår en strålende gjennombruddspasning til Sørum som får lagt inn foran mål. Holum får hodet på ballen, men ballen går rett på keeper. Målløst til pause. 

I andre omgang er det hjemmelaget som tar over det høye presset. Rosenborg får flere cornere uten at det blir noen store målsjanser. Etter 63. minutter blir Holum og Dahl erstattet av Synne Brønstad og Frøya Dorsin, i tillegg til Marcussen som kom inn for Nilsen i det 71. spilleminutt.

Gjentakelse fra de to forrige kampene er det først i sluttminuttene at Rosenborg blir målfarlige. Først spiller innbytter Brønstad en lekker ball igjennom til Nautnes på venstresiden. Keeper er langt ute og Nautnes får lagt inn foran mål, men innlegget går bak Dorsin og Røa får klarert ballen ut. Ikke lenge etter er Rosenborg på nytt nærme scoring. Dorsin får pirket ballen videre til Nautnes som sniker seg foran keeper. Avslutningen går rett på keeper. Røa klarerer rett til en Rosenborgspiller som får lagt inn i feltet. Ballen havner hos Brønstad på bakerste som fyrer av et skudd. God redning av keeper og Brønstad skyter returen via en Røa-spiller og ut til corner.

I det 89. spilleminutt kommer kampens eneste mål. Brønstad legger corneren inn foran mål og der er Hørte på plass med hodet og stanger den kontant i mål. Stemningen på Koteng Arena eksploderer og Hørte sørger for Rosenborgs femte strake seier i årets sesong.


Kampfakta:

Rosenborg–Røa (0–0) 1–0
Koteng Arena
27. april 2024 kl. 14.00

Mål:
1-0 Sara Hørte 89’
 

Rosenborg (4-3-3):

Rugile Rulyte

Mali Lilleås Næss
Sara Hørte
Mathilde Harviken
Hanna Dahl

Cesilie Andreassen
Cille Nilsen
Elin Sørum 

Ine Berre
Rebecka Holum 
Emilie Nautnes  

Annonse fra Eliteserien: