Ferdig i Rosenborg

Anders Ågnes Konradsen forlater Rosenborg når kontrakten går ut ved nyttår.

Annonse:

Bodøværingen kom til Rosenborg sommeren 2015 og var delaktig på et RBK-lag som tok fire seriegull og tre cupgull på fire sesonger. Til slutt endte storebror Konradsen 192 offisielle kamper i løpet av seks og en halv sesong på Lerkendal.

- Det er spesielt å forlate Rosenborg. Det har vært en fin opplevelse med mange gode erfaringer på godt og vondt. Første perioden var artig med mange titler på rad og flere dobbeltitler, erfaringer i Europa og generelt mye god stemning. Så har det gått litt tråere siste årene, men det er ting å lære av og ta med seg videre, sier Konradsen.

31-åringen takker både klubb og supportere for støtten gjennom sine år på Lerkendal.

- Tusen takk for all energien, de gode opplevelsene og den gode stemningen med den støtten som har vært i både medgang og motgang. Så får vi håpe alle sammen holder ut til Rosenborg forhåpentligvis kommer så fort som mulig tilbake der man hører hjemme, sier Konradsen.

NTB_rgwvQZUEERE.jpg
Anders Ågnes Konradsen blir matchvinner mot Stabæk i seriefinalen i 2015. Foto: NTB.

Kom til gullrushet

Konradsen debuterte borte mot Steaua Bucuresti da Rosenborg vant 3-0 i Europa League-playoff og tok seg videre til gruppespill. Senere samme høst ble han matchvinner på overtid - med sin første RBK-scoring - i det som ble regnet som seriefinale mot Stabæk.

Han scoret to mål da Rosenborg snudde 1-3 til 3-3 mot Strømsgodset, som sikret det ene poeng som trengtes for å bli seriemester i 2015. Det første på fem år og det første i rekken av sju av åtte mulige hjemlige titler mellom 2015 og 2018.

Siste gull kom i cupfinalen i 2018 da Konradsen scoret det viktige 2-1-målet i 4-1-seieren mot Strømsgodset.

- De årene husker jeg som en eneste stor opptur. Jeg husker veldig godt det hverdagslige med en veldig fin gruppe som godt overens med hverandre, selv om det er lett å tenke tilbake på alle gullfeiringene og premieutdelingene, sier Konradsen.

Usikker på fremtiden

Midtbanespilleren er kontraktsløs ved nyttår og står foreløpig uten klubb i 2022.

- Jeg kan bare si at det er uklart enda. I julen handler det om å få ned pulsen litt og kjenne etter hva som frister og hva som eventuelt er mulig. Så får vi ta en avgjørelse etterhvert, sier han.

Se et lengre avskjedintervju i vinduet under, der Konradsen snakker om oppturer og nedturer i løpet av seks år. Om skadene. Om den magiske Europa-sommeren. Om gullfeiringene. Om målfeiringen foran et tomt Øvre Øst.

Takk for innsatsen, Anders!

 

Annonse fra Eliteserien: