Filip Brattbakk med assist-dobbel mot Blink

Stjørdals-Blink slo tilbake etter Carlo Holse-scoring før pause, men innbytter Filip Brattbakk vippet kampen RBKs vei med to målgivende pasninger i sluttminuttene.

Det tok en halvtime før Rosenborg kom skikkelig i gang i sommersola på Stjørdals-Blinks spliter nye Sandskogan Stadion. Men anført av en sprudlende Emil Konrandsen Ceide kom ledermålet etter 32 minutter. Ceide fintet bort et par Blink-spillere før han la inn langs bakken. Hjemmelagets forsvar fikk ikke klarert skikkelig og Carlo Holse banket ballen i nettaket fra ti meter.

Ceide skapte mer trøbbel minuttet senere da han lurte bort to spillere på nytt og sendte ballen forbi keeper før en Blink-forsvarer fikk klarert like foran egen målstrek.

Men Blink skulle komme tilbake før pause. En uheldig Gjermund Åsen fikk et innlegg i handa, og da var det duket for straffespark, tatt av Sondre Stokke. Han var sikker og satte ballen opp til høyre og det sto 1-1 etter halvspilt kamp.

Solid Brattbakk-innhopp

I likhet med første omgang skulle det også ta en god stund før det ble produsert sjanser etter pause. Etter å ha eid ballen mye, men uten å produsert stort løsnet det endelig for RBK ti minutter før slutt. Først var det Carlo Holse som var nær å kunne ramme inn en nydelig scoring da han lurte bort en Blink-spiller med en frekk piruett på 17 meter og banket ballen mot krysset. Men siktet var stilt fem centimeter for langt opp til høyre og det smalt i metallet.

Tidligere RBK-junior Lars Ramstad passet godt på Ceide utover i andre omgang, men kantspilleren fikk avløsning av et annet talent i Filip Brattbakk som tok oppstilling på høyrekanten. Brattbakk tok initiativ til mange bakromsløp og skulle sørge for at balldominans ble til scoringer. På sine ti minutter på banen leverte han to målgivende pasninger, med klassiske RBK-innlegg langs bakken til Birger Meling og Botheim og scoret fra kloss hold etter 89 og 93 minutter. Rosenborg vant 3-1.

Stjørdals-Blink - Rosenborg (1-1) 3-1