Fjerde strake mot Molde

Tradisjonen tro vant Rosenborg hjemme over Molde. David Akintola, Even Hovland og Bjørn Maars Johnsen sørget for tre poeng.

Molde ga hjemmepublikummet en tidlig kalddusj da Ohi Omoijuanfo satte inn 0-1. Men to scoringer av David Akintola og Even Hovland snudde kampen før pause. Etter hvilen punkterte Bjørn Maars Johnsen det hele med sin 3-1-scoring.

Dermed vant Rosenborg hjemme mot Molde for fjerde året på rad.

Tidlig kalddusj

Rosenborg skapte kampens første halvfarlighet da Alexander Søderlund fikk en brukbar skuddmulighet fra 20 meter, men skuddet gikk til side for mål. Minutter senere lå ballen isteden i nettet bak André Hansen da Leke James tråklet seg gjennom RBK-forsvaret og slo diagonalt foran mål. På bakre stolpe hadde Ohi Omoijuanfo sneket seg fri og Molde-spissen fikk en enkelt jobb med å sende gjestene i ledelsen.

Rosenborg kom svært nære utligning da Molde-keeper Andreas Linde vartet opp med en dobbeltredning etter halvtimen. Mike Jensen fikk ordentlig trøkk i labben, men skuddet fra 25 meter gikk midt på Linde. Men Molde-keeperen måtte likevel gi en retur, der Alexander Søderlund kastet seg frem med hodet. Dessverre for RBK-spissen gikk ballen via Molde-keeperen og i tverrliggeren.

To scoringer og rødt kort

Samme Rosenborg-spillere var innblandet da hjemmelaget fikk utligningen seks minutter senere, men det var David Akintola fikk æren av å sette ballen i mål. Jensen spilte opp en feilvendt Søderlund, som flikket ballen i bakrom bak Vegard Forren. Akintola parkerte Molde-stopperen og kom helt alene med Linde. Nigeraneren satte ballen enkelt forbi keeperen.

Fire minutter før pause var kampen snudd da Rosenborg-stopperne boltret seg i motstanderens 16-meter. Birger Meling slo ballen inn i feltet der Tore Reginiussen knuste Molde-forsvaret i den første duellen før Even Hovland fikk kastet seg frem på nedfallsfrukten. Dermed hadde Rosenborg snudd 0-1 til 2-1 på fem minutter.

Dramatikken i 1. omgang var ikke over. På overtid fikk Alexander Søderlund sitt andre gule kort og ble utvist etter en takling på Fredrik Aursnes. Dermed måtte Rosenborg spille 45 minutter med én spiller mindre.

AJN_6314
Alexander Søderlund ble utvist ett minutt på overtid i 1. omgang.

Innbytter-scoring

Molde overtok banespillet mot et lavliggende RBK-lag i en 4-3-2-formasjon med sine ti mann. André Hansen måtte i aksjon da Fredrik Aurnes klemte til fra langt hold, men RBK-keeperen fikk fingertuppende på skuddet som var på vei høyt midt i mål.

Etzaz Hussain fikk Moldes neste sjanse da han bredsidet ballen over mål fra  en god posisjon inne i feltet etter 69 minutter, mens David Akintola kunne økt Rosenborgs ledelsen et par minutter senere. Et raskt kast fra Vegar Eggen Hedenstad og et rapt innlegg fra Mike Jensen, fant veien til nigerianeren inne i feltet. Men en sterkt presset Akintola headet utenfor mål.

Kvarteret før slutt kom Bjørn Maars Johnsen enda nærmere etter flott forarbeid av Akintola. Sistnevnte snurret rundt med Vegard Forren før han spilte Johnsen gjennom. RBK-spissen kom alene, men fikk en skrå vinkel og avsluttet like utenfor lengste stolpe.

Åtte minutter før slutt skulle han få scoringen sin. Akintola fant Jensen, som fikk et godt treff fra 16 meter. Molde-keeperen strakk seg mot lengste stolpe og fikk fistet ballen videre. Der stod Maars Johnsen helt alene og kunne enkelt bredside 3-1 i det åpne målet.

Rosenborg - Molde (2-1) 3-1