Fløy høyt over sagaøya

Da Rosenborg slet slo Carlo Holse til på hodet igjen og var sterkt delaktig i 2-0-seieren på Island.

Det ble en tålmodighetsprøve for Rosenborg mot et hardtkjempende og lavtliggende Hafnarfjördur. Både Carlo Holse og Rasmus Wiedesheim-Paul kom nær ved å omsette stort ballinnehav i scoring før pause, men det sto 0-0 til halvtid. Da hadde André Hansen og stolpen stoppet hjemmelagets ene kontring i en ellers sjansefattig omgang.

Carlo Holse jubler for scoring mot Hafnarfjördur

Det skulle ta et kvarter av 2. omgang før det virkelig skjedde noe foran et av målene og det var klart for ønskereprise. Mot Tromsø i helgen scoret Carlo Holse seniorkarrierens første mål på hodet på pasning fra Adam Andersson. De to inntok rollene som servitør og ekspeditør igjen da et nydelig dansk hodestøt ga Rosenborg en etterlengtet ledelse. Rosenborg fortsatte å dominere i banespillet mot lavtliggende FH-spillere. 2-0 kom noe tilfeldig da et skudd fra Adam Andersson traff en forsvarer på vei til Dino Islamovic. FH-keeper Nielsen reddet første forsøk før svensken kunne bredside inn Rosenborgs andre mål på returen.

Dino Islamovic har akkurat scoret i fjerde kamp på rad.

Med ingenting å tape hevet hjemmelaget seg og spilte seg til to kjempemuligheter på slutten. Først ble eks-RBKer Matthias Vilhjalmsson stoppet av en mesterlig redning fra André Hansen, før RBK-keeperen opp med en ny redning på overtid.

Dermed endte det 2-0 til Rosenborg og et godt utgangspunkt foran returen i Trondheim førstkommende torsdag.

Hafnarfjördur – Rosenborg (0–0) 0–2