Forbereder Lerkendal på snøværet

Det er meldt snøvær i hele helga. Nå forbereder banemannskapet seg på det som kommer.

Annonse:

På søndag spilles sesongens siste kamp i Eliteserien mot Ranheim på Lerkendal. Alt står på spill for begge lagene. Rosenborg ønsker å ta en pallplass. Ranheim prøver desperat å unngå nedrykk.

Skal man tro værmeldingen så kommer vinteren nå for fullt. Snøen har allerede begynt å lave ned og mer skal komme i løpet av helga.

For å være best mulig forberedt på det som kommer, la banemannskapet plastduken på gressmatta fredag ettermiddag. 

- Duken legger vi for å slippe å måke unna snø frem mot søndagens kamp. Så tar vi den av to timer før kampstart. Snøen som kommer etter at vi har tatt av duken, fjernes etter hvert som den laver ned, forklarer leder for Lerkendal stadion, Roar Munkvold. 

Alle kamper unntatt én er avgjørende med tanke på nedrykk eller medaljer. Det er derfor svært viktig at kampene starter likt slik at en minimerer risikoen for at det kan spilles på resultat i andre kamper.

- Dersom en må stoppe en kamp underveis i første omgang for å børste snø, vil ikke de andre kampene bli stoppet. Derimot vil en legge stor vekt på at andre omgang starter likt for alle. Dette kan innebære at lag vil kunne bli holdt tilbake i garderoben (lengre pause) dersom en kamp er betydelig forsinket. Hva som skjer dersom en kamp blir forsinket i løpet av 2. omgang, vil vurderes fortløpende, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.  

 

Annonse fra Eliteserien: