- Formen begynner å komme seg

Markus Henriksen pådro seg covid-19 på landslagssamling og har vært isolert på hotell i Oslo. Nå er han tilbake i Trondheim.

Annonse:

28-åringen trente med Rosenborg-laget mandag ettermiddag i sin første fotballøkt på flere uker på sidelinjen. Først i karantene, så i isolasjon. 

- Det er godt å være tilbake til Trondheim og det er godt å puste litt frisk luft igjen. Det har vært tøft å være 16 dager innestengt, men formen er bra nå og jeg er klar til å kjøre på, sier Henriksen.

Sammen med André Hansen dro Henriksen på landslagssamling 9. november i tro på å spille tre landskamper i løpet av ti dager. Isteden ble først Israel-kampen utsatt på grunn av smitte hos motstander, så ble RBK-gutta satt i karantene på grunn av positiv test fra en lagkamerat, før Henriksen selv testet positivt og ble isolert.

- Det var ganske tøft, jeg fikk de fleste av symptomene. Startet med feber, før sår hals og neste dag var jeg snørrete før jeg mistet all luktesans, sier Henriksen.

Enda vil han ikke friskmelde seg selv, men han er glad for å bli kvitt covid-19. 

- Det eneste jeg kjenner nå er at når jeg nærmer meg makspuls, kjenner jeg det i brystet. Når dét slipper helt, kan jeg være med for fullt. Målet mitt er å ta ansvar på banen, sånn at vi kan snu tre tap til seier igjen. Det er fire tøffe kamper, men det er fortsatt alt opp til oss selv. Vi gleder oss, sier Henriksen.

Annonse fra Eliteserien: