Forsmedelig overtidstap

Rosenborg 2 produserte nok sjanser til å vinne, men effektive Sotra stjal seieren på overtid.

Sotra avgjorde fem minutter på overtid i 2-1-seieren på SalMar-banen.

Det var Rosenborg som skapte de første sjansene midtveis i 1. omgang. Filip Brattbakk balanserte på offsidelinjen da han stakk gjennom og fikk tatt ned ballen på brystet. Dessverre var RBK-vingen i ubalanse og avslutningen ble reddet av keeper. Kort tid senere fikk Brede Frøysa muligheten etter en flott innlegg av Teodor Berg Haltvik. Dessverre for hjemmelaget ble Frøysa såpass presset at volley-forsøket gikk utenfor mål.

Da var det Sotra som scoret på sin første farlighet. Et hjørnespark ble kontant skutt opp i krysstangen og på returen kunne Frederic Falck hamre inn borteledelsen. Teodor Berg Haltvik trodde han hadde utlignet på en flott heading like før pause, men assistentdommer vinket for offside.

Men RBK 2 skulle likevel få utligningen sin før pause da Joachim Knutsen Solem fikk ballen på 20 meter. Midtbanespilleren leverte en smart avslutning med bredsiden og ballen trillet ned i nærmeste hjørne. Dermed var det 1-1 etter en spillemessig jevn omgang.

_BK_3315
Joachim Knutsen Solem har akkurat satt inn 1-1 for Rosenborg 2.

Rosenborg tok tak i kampen fra start etter pause og var millimetere fra å ta ledelsen seks minutter ut i 2. omgang. Filip Brattbakk dro seg flott fri innen i 16-meteren og avsluttet med venstrefoten. Ballen traff på innsiden av stolpen, men Sotra kunne puste lettet ut da de unngikk baklengs.

Samme mann fikk en ny sjanse da en Sotra-stopper sleivet i eget felt. Brattbakk fikk avsluttet fra spiss vinkel og ballen rullet til side for mål.

Det så ut til å ende uavgjort, men fem minutter på overtid kontret Per-Christian Pedersen inn seiersmålet til Sotra med en flott enkeltmannsprestasjon.

Dermed endte det 1-2 på SalMar-banen.

Rosenborg 2 - Sotra (1-1) 1-2